ep archivo   un trabajador de vestas lleva un molino en una marcha contra el cierre de la fabrica de
César Arxina - Europa Press - Archivo

Vestas ha retallat les seves previsions per a l'exercici 2022 després que els resultats del tercer trimestre hagin registrat pèrdues per sobre del que s'esperava. El fabricant danès d'aerogeneradors atribueix l'advertència de beneficis a la inflació contínua i la inestabilitat de la cadena de subministrament.

La companyia espera ara que els ingressos es col·loquin entre els 14.500 milions i els 15.500 milions d'euros, per sota del pronòstic anterior d'entre 14.500 milions i 16.000 milions d'euros. A més, estima que el marge de guanys aquest any caurà un 5%.

També preveu que el marge operatiu ajustat es redueixi a aproximadament un 22% des del pronòstic anterior d'aproximadament un 23%. Mentrestant, calcula que les inversions totals pugen fins als 850 milions d'euros per a tot l'any, en comparació de la previsió anterior al voltant de 1.000 milions d'euros.

"Durant el tercer trimestre del 2022, Vestas va continuar augmentant el preu de venda mitjana de les nostres solucions d'energia eòlica i va generar un impuls més gran en l'energia eòlica marina, tot i que la incertesa geopolítica i l'alta inflació van afectar els costos d'implementació i els nivells d'activitat a la indústria de l'energia eòlica", ha expressat el CEO de Vestas, Henrik Andersen.

Així, en els resultats provisionals d'entre juliol i setembre, la companyia ha informat de pèrdues de 147 milions d'euros, enfront del benefici net atribuït de 115 milions del tercer trimestre del 2021, i d'unes vendes que han baixat fins als 3.913 milions d'euros. A més, va registrar pèrdues de 1.031 milions d'euros durant els nou primers mesos del 2022, enfront del benefici net atribuït de 129 milions del mateix període del 2021.

Noticias relacionadas

contador