ep archivo   generadores eolicos de vestas
VESTAS - Archivo

El fabricant danès d'aerogeneradors Vestas, rival de Siemens Gamesa, ha retallat les previsions de beneficis després de sortir de Rússia i fer una sèrie d'amortitzacions en els seus projectes d'energia eòlica marina (offshore). Les dues companyies han baixat amb molta força a la borsa aquest dilluns.

  • 18,05€
  • 0,00%

"Com a part de la nostra decisió de retirar-nos de Rússia i abordar l'entorn comercial actual, hem realitzat una nova priorització estratègica de mercats seleccionats, alhora que hem fet amortitzacions úniques relacionades amb projectes de mar alta heretats", ha explicat en un comunicat.

Tenint en compte també els ingressos i beneficis perduts a Ucraïna, Vestas ha retallat la seva previsió d'ingressos anuals fins a 14.500-16.000 milions d'euros des de 15.000-16.500 milions. A més, ha rebaixat la previsió de marge EBIT fins al 0% des de l'anterior 0%-4%.

Henrik Andersen, president i conseller delegat, ha comentat que “la rendibilitat s'ha vist fortament afectada per les elevades interrupcions de les cadenes de subministrament”.

"No obstant això", ha afegit el directiu, "la creixent crisi energètica també ha provocat un suport polític més gran a les energies renovables per millorar la independència energètica i mantenir baixos els preus de l'energia, i estem enfortint la nostra base per ajudar els governs. i clients a assolir aquests objectius".

Noticias relacionadas

contador