urbas presidente

Urbas va tancar els primers sis mesos de l'any amb un benefici net de 16 milions d'euros enfront dels 30 milions de l'any previ, xifra que suposa una reducció del 46%. La facturació es va situar en 161 milions, xifra que significa multiplicar per dos la xifra de negoci obtinguda fa un any (85 milions d'euros).

  • 0,00€
  • 2,44%

Urbas ha explicat que, després de la integració de les noves adquisicions i l'ampliació del perímetre de negoci, ha millorat la seva eficiència operativa i financera, i ha generat "grans sinergies" entre totes les empreses que integren el grup i optimitzant costos. Aquesta estratègia explica el creixement dels ingressos fins a situar el resultat brut d'explotació (EBITDA) en 26 milions d'euros, el doble també que l'assolit durant el mateix període de l'any anterior (11 milions d'euros durant el primer semestre del 2021).

El valor total de l'actiu del balanç de la companyia se situa als 1.176 milions d'euros.

D'altra banda, el fons de maniobra o 'working capital' ha millorat un 14% fins a situar-se als 533 milions d'euros, cosa que "garanteix l'equilibri, l'estabilitat i la solvència financera", ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

Urbas ha explicat que, addicionalment, i com a conseqüència de l'adquisició de noves companyies, ha integrat als comptes un nivell d'endeutament associat íntegra i exclusivament a l'execució de projectes.

En aquest sentit, després de la cancel·lació des de l'inici del 2021 de deute financer per un import de 165 milions d'euros (més d'un 75%), la companyia ha precisat que continua analitzant diferents opcions per obtenir nous productes de finançament nacionals i internacionals; continuar amb el procés de reestructuració i refinançament del deute financer incorporat després de les adquisicions d'empreses; i l'emissió d'instruments de renda fixa, tant a curt com a mitjà (pagarès) i llarg termini (bons).

Per al 2022, Urbas preveu superar els 400 milions de vendes, els 800 el 2024, i els 1.000 milions el 2025, de manera que la xifra de negoci s'incrementarà gairebé 55 vegades en cinc anys (el 2020 va arribar als 21,6 milions).

Noticias relacionadas

contador