unicredit-veut-vendre-jusqu-a-1-1-milliard-de-biens-immobiliers-en-allemagne

Unicredit ha presentat aquest divendres els resultats del quart trimestre i del conjunt de l'exercici 2021, any que va tancar amb un benefici net subjacent de 3.900 milions d'euros. Segons el conseller delegat de l'entitat italiana, Andrea Orcel, es tracta d'uns resultats "excel·lents", perquè han aconseguit consolidar la seva posició en un any de canvis i això proporciona un model per a la seva capacitat de rendiment el 2022 i més enllà.

  • -
  • -

El benefici amb què Unicredit ha tancat l'any representa un augment de 2.600 milions respecte a l'any anterior, i, a més, supera les previsions. Segons una nota remesa pel banc, a més, han acabat l'exercici amb un ROTE subjacent del 7,5%.

"Els excel·lents resultats comercials, que reflecteixen els punts forts de la nostra exclusiva franquícia paneuropea, van conduir a uns ingressos totals de 4.400 milions d'euros al quart trimestre, amb un augment del 4,7% interanual, i a uns ingressos de 18.000 milions d'euros l'exercici 2021, amb un augment del 4,8% interanual, per sobre de les "previsions de 17.500 milions d'euros" que hi havia per a l'any, afirma el banc.

Segons explica, ho ha aconseguit gràcies a la "solidesa de les comissions, que van augmentar un 1,8% durant el trimestre i un 11,7% durant l'any". En concret, Unicredit va ingressar 1.700 milions d'euros per aquest concepte a l'últim trimestre de l'any, i 6.700 milions d'euros al conjunt de l'exercici.

Així mateix, confirma que el 2021 els ingressos nets van disminuir un 4% respecte a l'any anterior, situant-se en 9.100 milions d'euros, com a conseqüència de la "reducció dels volums de préstecs i dels tipus d'interès dels clients".

D'altra banda, l'entitat italiana informa que els costos totals intertrimestrals i interanuals es van mantenir pràcticament estables als 2.500 milions d'euros el quart trimestre, amb un palanquejament operatiu positiu d'uns 5 punts percentuals. "Gràcies a la contínua disciplina de costos, els costos totals del 2021 també es van mantenir estables respecte a l'any anterior, als 9.800 milions d'euros, compensant amb escreix l'impacte de la inversió en el negoci, la inflació dels costos i la normalització de la compensació variable", afirma.

DIVIDENT

Unicredit confirma, a més, que la seva proposta de distribució ordinària de 3.750 milions d'euros, amb un dividend en efectiu d'uns 1.170 milions d'euros i una recompra d'accions d'uns 2.580 milions d'euros, “es presentarà a la Junta General d'Accionistes del 8 d'abril". El dividend en efectiu està subjecte a l'aprovació de la Junta General dAccionistes, mentre que la recompra està subjecta a l'aprovació del supervisor i de la Junta. "Tenim la intenció d'iniciar la recompra tan aviat com sigui possible després de les aprovacions", concreta a la nota.

Andrea Orcel, conseller delegat d'UniCredit, ha ressaltat que aquests “excel·lents resultats” obtinguts el 2021 “són el resultat de les accions decisives que prenem durant l'any, la nostra emergent cultura corporativa, la dedicació dels nostres treballadors i la contínua confiança dels nostres clients". "Hem superat els nostres objectius per a tot l'any quant a ingressos, costos i benefici net subjacent, aconseguint un ROTE del 7,3% i generant un important capital orgànic".

Orcel també presumeix que s'ha confirmat el compromís de l'entitat d'"augmentar significativament la rendibilitat per als accionistes sense afectar el nostre sòlid capital, i tenim la intenció de distribuir un total de 3.750 milions d'euros als inversors en dividends i recompra de accions, en espera de les aprovacions".

Precisament, sobre el dividend parla Bankinter al seu comentari de mercat, en què analitza els resultats d'Unicredit. "El pla de remuneració als accionistes és dels més atractius a la UEM (14.000 milions d'euros; 45% de la capitalització borsària)", expliquen els experts de l'entitat, que comenten que les xifres de l'últim trimestre "van millor del que s'esperava a nivell operatiu".

Segons Bankinter, Unicredit "gaudeix d'un bon moment gràcies al gir estratègic després de l'arribada d'Orcel com a CEO (ex-UBS)" i a l'"atractiu d'Itàlia – principal receptor dels fons europeus Next EU". Això, remarca, sense oblidar, “la disciplina demostrada en potencials operacions corporatives”. Tot i que creu que les xifres del quart trimestre estan "desvirtuades pels extraordinaris", creu que les "partides clau" del banc italià "evolucionen positivament".

Noticias relacionadas

contador