jugement en appel attendu sur l amende de 4 5 milliards d euros infligee a ubs

El banc suís UBS ha informat dimarts d'un benefici net atribuïble als accionistes de 2.136 milions de dòlars, per sobre de les previsions elaborades pel banc de 1.790 milions de dòlars. Suposa un augment del 17% respecte als 1.820 milions de dòlars registrats al mateix període del 2021 i es produeix després d'una caiguda del benefici net trimestral fins als 1.350 milions de dòlars a finals d'any.

  • 27,54Fr.
  • 0,44%

Així mateix, l'entitat ha anunciat que encara ha reduït més la seva exposició a Rússia. El banc ha descrit prèviament la seva exposició al risc de mercat de Rússia com a "limitada" i dimarts ha dit que havia reduït la seva exposició a 0,4 mil milions de dòlars a partir del 31 de març, en comparació amb 0,6 mil milions de dòlars a finals de 2021.

A més, ha dit que no tenia cap exposició material a Ucraïna o Bielorússia, i que no està duent a terme cap nou negoci a Rússia o amb clients basats a Rússia.

"Els factors macroeconòmics, geopolítics i de mercat van crear un alt nivell d'incertesa al primer trimestre, amb la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, les restriccions i bloquejos relacionats amb la Covid, la volatilitat més gran, les perspectives de creixement econòmic més baixos i la preocupació per l'augment de la inflació i la resposta de la política monetària", ha dt el banc en un comunicat dimarts.

Els ingressos d'explotació van ser de 9.360 milions de dòlars, en comparació amb els 8.710 milions de dòlars de fa un any.

El rendiment dels fons propis tangibles, una mesura de la rendibilitat, es va situar en el 16%, enfront del 14% de fa un any.

La ràtio CET 1, una mesura de la solvència del banc, va ser del 14,3%, enfront del 15% de finals del 2021.

Les accions de l'empresa estan planes aquest any.

Noticias relacionadas

contador