ep archivo   edificio de la sede de telefonica en madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Telefónica ha obtingut un benefici net durant el primer semestre de 2021 de 8.629 milions d'euros, gairebé deu vegades més que l'any passat, tot i la caiguda d'ingressos. Durant el segon trimestre, la companyia ha guanyat la xifra rècord de 7.743 milions d'euros. Aquest "històric resultat és conseqüència de les plusvàlues provinents del tancament de la fusió d'O2 i Virgin Media al Regne Unit i de la venda de les torres de Telxius", segons explica l'empresa en un comunicat. És a dir, dues de les grans operacions realitzades per executar el pla d'acció anunciat pel Grup el 2019.

  • 2,08S
  • 0,00%

No obstant això, durant el segon trimestre, els ingressos del Grup s'han situat als 9.964 milions d'euros, un 3,6% menys que durant el mateix període del 2020, però un 3,4% més en termes orgànics. Durant el primer semestre, els ingressos han assolit els 20.305 milions d'euros, un 6,5% menys respecte a la xifra reportada al juny de 2020, però, de nou, un 0,9% més de manera orgànica. De la mateixa manera, l'OIBDA ha accelerat la taxa de creixement interanual durant el segon trimestre de manera orgànica fins al 3,3%, amb un augment de l'1,7% a la primera meitat de l'any.

La 'teleco' espanyola també assenyala que les xifres aconseguides durant la primera meitat de l'exercici recullen els efectes favorables aconseguits gràcies a la gestió aplicada, "que s'estan traduint en una progressiva tornada cap al creixement i en una major eficiència".

La finalització de les dues transaccions -la fusió d'O2 i Virgin Media al Regne Unit i de la venda de les torres de Telxius- també ha propiciat una històrica reducció del deute financer net del Grup. Acaba juny als 26.200 milions d'euros, un 29,5% per sota de la de juny de 2020. Durant els últims cinc anys, el deute de la companyia ha estat rebaixada a la meitat, des dels més de 52.000 milions d'euros registrats al juny de 2016.

Al mateix temps, les plusvàlues procedents de les operacions han reforçat el seu balanç i compte ara amb una estructura de capital més eficient que incrementa la qualitat del valor de la companyia, amb un augment del patrimoni net superior als 10.000 milions d'euros. Telefónica disposa d'una sòlida posició de liquiditat, que augmenta fins als 26.924 milions d'euros.

"Aquests resultats demostren que Telefónica està en el camí correcte, executant el seu pla estratègic com accelerador crític en el procés de transformació de la companyia. Telefónica consolida el seu lideratge com una companyia que aprofita totes les oportunitats que ofereix la revolució digital, com una companyia responsable, sostenible i apostant sempre per l'excel·lència operativa", assegura el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

MAJORS OBJECTIUS FINANCERS I DIVIDENDS

"L'evolució favorable del negoci durant el primer semestre i les positives perspectives per a la segona meitat de l'any als mercats principals de Telefónica porten la companyia a elevar els seus objectius financers per a 2021", diu el comunicat de Telefónica. Si l'anterior referència contemplava una estabilització dels ingressos i del resultat operatiu abans d'amortitzacions (OIBDA), ara considera que es mouran entre l'estabilització i un lleuger creixement. A més, manté la volta a un nivell normalitzat d'inversió (CapEx) sobre vendes de fins al 15%. "Les dades dels sis primers mesos de l'any concorden amb la tendència esperada per al conjunt de 2021", diu l'operadora de telefonia.

Telefónica confirma la seva remuneració a l'accionista el 2021 amb un dividend de 0,30 euros que serà abonat en dos trams, 0,15 euros el desembre d'aquest any i 0,15 euros més al juny de 2022, mitjançant la fórmula de dividend flexible voluntari (scrip dividend). Com a novetat, la companyia anuncia que proposarà als accionistes l'amortització del 0,7% del capital que tenia en autocartera amb data de 30 de juny de 2021.

Noticias relacionadas

contador