movil-spotify-junto-dos-mesas-mezcla-sonido
Getty Images / LightRocket

Spotify s'enfonsa més d'un 16% a Wall Street aquest dijous, després d'haver-se desplomat fins a un 18% al mercat after hours de dimecres, després de presentar unes previsions de subscripcions molt per sota del previst pel mercat. Els títols de la companyia de reproducció en continu de música van arribar a caure fins a un 18% després de presentar els resultats, però els comentaris del CEO Daniel Ek i la conferència del seu director financer, Paul Vogel, van aconseguir calmar el mercat.

Spotify ha previst un milió de subscriptors nets menys al primer trimestre del 2022 del que esperaven els analistes i no ha proporcionat una previsió anual com ha fet en el passat.

Spotify s'ha trobat en un incòmode punt de mira a principis de 2022, ja que un episodi de Nit de Cap d'Any del podcaster Joe Rogan -a qui el servei de reproducció en continu va signar un contracte exclusiu per 100 milions de dòlars el 2020- va permetre a un desacreditat metge vomitar informació inexacta sobre les vacunes COVID-19. Centenars de científics i membres de la comunitat mèdica van demanar obertament a Spotify que no instituís una política de desinformació, i destacats músics com Neil Young i Joni Mitchell van amenaçar públicament de retirar la seva música del servei si Spotify no actuava per contrarestar la influència de Rogan.

"Spotify s'ha convertit a la llar de la desinformació COVID que posa en perill la vida", va escriure Young en una entrada del seu bloc en què confirmava la retirada de la seva música del servei. "Es venen mentides per diners".

Els clients es van unir a la protesta, cancel·lant obertament les seves subscripcions a Spotify, fet que va portar a una declaració del director executiu de la companyia diumenge. Daniel Ek va dir que Spotify afegiria advertiments de contingut als podcasts que continguin discussions sobre COVID-19.

Tot i que es van mostrar optimistes sobre l'any 2022, en general, els executius no es van concretar, evitant una previsió anual que han proporcionat en anys anteriors. A la carta, van dir que "atès que la gran majoria de les nostres iniciatives són de naturalesa plurianual i es mesuren com a tals, ja no planegem emetre una orientació anual."

Durant la trucada, el director financer Paul Vogel sí que va proporcionar una mica de color al voltant de les tendències anuals, dient que "no anticipem cap canvi material en la trajectòria de creixement net usuaris i subscriptors el 2022 en comparació amb el creixement net que experimentem el 2021", però va reiterar que declinaven oferir una orientació anual.

contador