ep archivo   logo de societe generale en un edificio
SOCIETE GENERALE - Archivo

L'entitat creditícia francesa Societe Generale ha informat aquest dijous que gairebé ha quadruplicat el benefici del quart trimestre gràcies a la reducció dels càrrecs relacionats amb la pandèmia i a un repunt de la banca detallista i de la negociació d'accions. El benefici net trimestral del banc es va disparar a 1.790 milions d'euros des dels 470 milions d'euros de fa un any, amb un cost del risc, que reflecteix les provisions contra els préstecs dubtosos, que es va reduir un 87,5%.

  • 24,27€
  • -0,78%

A més, el tercer banc més gran de França ha assenyalat que espera que la seva ràtio subjacent de costos a ingressos -una mesura clau de la rendibilitat dels bancs- se situï entre el 66% i el 68% aquest any, des del 67% el 2021 i el 74,6% el 2020. Més enllà del 2022, la ràtio disminuirà any rere any, ha afegit el banc.

A l'últim trimestre del 2021, els ingressos van augmentar un 13,4%, fins a un rècord de 814 milions d'euros al quart trimestre, ajudats per un augment de l'11% a la banca minorista francesa, i les vendes al comerç d'accions van augmentar gairebé un 23%.

Aquest any, s'espera que el cost del risc estigui per sota dels 30 punts bàsics, xifra que es compara amb els 13 punts bàsics del 2021 i els 64 del 2020, quan la pitjor part de la crisi del coronavirus i els tancaments van provocar que els bancs reservéssin enormes quantitats de diners per fer front als préstecs dubtosos.

"El grup entra el 2022 amb confiança", ha subratllat el president executiu Frederic Oudea en un comunicat. Société Générale també ha dit que el negoci de finançament i assessorament va obtenir l'any passat el seu millor rendiment anual històric.

Noticias relacionadas

contador