photo d archives du logo de siemens

Siemens AG ha comunicat aquest dijous que el benefici net de l'any fiscal 2023 va assolir la xifra rècord de 8.529 milions d'euros enfront dels 4.392 milions de l'any fiscal 2022.

  • 174,74€
  • 0,17%

Al quart trimestre fiscal (de l'1 de juliol al 30 de setembre), el benefici net va caure un 35%, fins als 1.902 milions d'euros. La companyia ha explicat que aquest descens és perquè compara amb els 2.913 milions del mateix període del 2022, resultat que es va beneficiar d'un guany abans d'impostos de 1.100 milions d'euros per la venda del negoci de correu i paqueteria. El benefici del negoci industrial va augmentar un 7% durant el trimestre, fins als 3.378 milions d'euros, el nivell trimestral més alt de la història, i el marge de beneficis va ser del 16,5%.

Els ingressos de l'any fiscal van millorar fins als 77.769 milions d'euros des dels 71.977 milions. Al quart trimestre fiscal, els ingressos van pujar un 4%, fins als 21.393 milions des dels 20.573 milions. La companyia ha indicat que les comandes van estar en línia amb l'any previ i van arribar als 21.803 milions d'euros al trimestre, per a una proporció de comandes facturació d'1,02.

El conglomerat industrial alemany projecta un creixement de vendes del 4 al 8% durant els propers 12 mesos, disminuint en comparació amb el que es va registrar per a l'any fiscal 2023, principalment a causa d'un pronòstic més moderat per a la seva divisió d'automatització industrial.

El flux de caixa lliure va assolir un rècord de 10.000 milions d'euros per a tot l'any 2023.

Siemens proposa augmentar el dividend de 4,25 euros de l'any anterior a 4,70 euros per acció.

"L'any fiscal 2023 va ser un any de múltiples rècords. En el nostre negoci industrial, tant el benefici com el marge de benefici van assolir els seus nivells més alts fins ara (...). Voldria agrair a tots els nostres col·legues de tot el món per la seva tremenda contribució a aquests resultats excepcionals. La nostra estratègia està donant resultats i seguim accelerant les transformacions digitals i de sostenibilitat dels nostres clients", ha declarat Roland Busch, president i director executiu de Siemens AG.

"L'any fiscal 2023, Siemens va continuar el camí de creixement generador de valor i, per primera vegada, va superar els 10.000 milions d'euros en flux de caixa lliure", ha afegit Ralf P. Thomas, director financer. "Els nostres accionistes es beneficiaran d'aquest èxit, amb una proposta d'augment de dividend a 4,70 euros, un rendiment de dividends corresponent al 3,5% i el nostre programa ampliat de recompra d´accions".

L'OPINIÓ DELS EXPERTS

Els analistes de Berenberg subratllen precisament el flux de caixa lliure "sòlid" que ha comunicat la companyia, juntament amb els retorns de capital, cosa que "infon confiança". Siemens puja aquest dijous més d'un 6% a la borsa alemanya.

"No esperàvem gaire emoció a la publicació (dels resultats) del quart trimestre de Siemens, però un superàvit de 1.400 milions d'euros (42%) al flux de caixa lliure dona suport al dividend proposat de 4,70 euros per acció (aproximadament un 7% per sobre de les expectatives del consens), i l'anunci d'un nou programa de recompra d'accions de 6.000 milions d'euros (un 5% de la capitalització de mercat actual) també n'és un bon detall, segons el nostre parer", escriuen des de Berenberg.

"A més, el negoci subjacent va tenir un exercici millor del que s'esperava al quart trimestre, des de les comandes fins als guanys, i l'orientació per a l'any fiscal 2024 també és lleugerament millor que el consens. Esperem que aquests resultats siguin ben rebuts en allò que creiem és l'acció de gran capitalització més infravalorada de la nostra cobertura”.

contador