shell le benefice au plus bas depuis 20 ans mais hausse du dividende

L'augment del preu del petroli i el gas ha afavorit que els guanys del primer trimestre de Shell es disparin fins als 9.130 milions de dòlars, una xifra que la companyia no aconseguia des del 2008 i que suposa un 43% més que al trimestre anterior. La petroliera també ha anunciat els seus plans per augmentar el dividend al voltant del 4%.

  • 32,98€
  • -0,44%

Shell va registrar aquests guanys entre el gener i el març fins i tot després d'anotar 3.900 milions de dòlars després d'impostos com a resultat de la seva decisió de sortir de les seves operacions a Rússia.

L'augment dels ingressos va permetre a Shell reduir la càrrega de deute fins als 48.500 milions de dòlars des dels 52.600 milions de dòlars a finals del 2021.

La guerra a Ucraïna "va causar una interrupció significativa als mercats energètics mundials i ha demostrat que l'energia segura, fiable i assequible simplement no es pot donar per feta", va dir el president executiu de Shell, Ben van Beurden, en un comunicat.

"Els impactes d'aquesta incertesa i el cost més gran que comporta s'estan sentint a tot arreu. Ens hem compromès amb els governs, els nostres clients i proveïdors per superar les implicacions desafiadores i brindar suport i solucions on puguem", ha afegit.

D'altra banda, Shell també va anunciar plans per augmentar el dividend al voltant d'un 4%, fins als 0,25 dòlars per acció.

El primer trimestre, els pagaments de dividends i recompres d'accions van assolir els 5.400 milions de dòlars, part del seu pla per recomprar accions per 8.500 milions de dòlars a la primera meitat de l'any.

Noticias relacionadas

contador