ep planta de rovi en granada 20200513084102
LABORATORIOS ROVI - Archivo

Rovi va registrar un benefici net de 13,9 milions d'euros durant el primer trimestre d'enguany, el que suposa duplicar (+102%) els resultats sel mateix període de 2019, en un context marcat per la crisi sanitària de la Covid-19. Malgrat que encara no és possible avaluar de manera precisa l'impacte que tindrà la pandèmia en l'exercici en curs, Rovi preveu que el principal impacte negatiu sobre les vendes del grup es produeixi durant el segon trimestre d'enguany.

  • 6,09$
  • -4,99%

Entre gener i març, el resultat brut d'explotació (Ebitda) va créixer un 68%, fins arribar a 20 milions d'euros, amb una millora del marge sobre Ebitda de 5,3 punts percentuals fins al 19,8%, segons ha informat aquest dimecres el laboratori farmacèutic.

Així mateix, els ingressos operatius van augmentar un 23%, fins als 101 milions d'euros durant el primer trimestre d'enguany, com a resultat principalment de la fortalesa del negoci d'especialitats farmacèutiques, les vendes de les quals van créixer un 24%, superant "àmpliament" el comportament del mercat farmacèutic, i del negoci de fabricació a tercers, que va créixer un 19%. Els ingressos totals es van incrementar un 23% fins als 101,2 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020.

Les vendes de productes farmacèutics amb prescripció van pujar un 27%, fins als 79,7 milions d'euros, superant al mercat en 16 punts percentuals, al mateix temps que les vendes de la divisió d'heparines van pujar un 42% i van totalitzar 55,6 milions d'euros.

En el primer trimestre d'enguany, les vendes de Neparvis, un producte de prescripció de la companyia Novartis indicat per al tractament de pacients adults amb insuficiència cardíaca crònica simptomàtica i fracció d'ejecció reduïda, que Rovi distribueix a Espanya des de desembre de 2016, es van incrementar en un 85% fins arribar als 7,9 milions d'euros.

Per al conjunt de l'any 2020, Rovi espera que la taxa de creixement dels ingressos operatius se situï a la banda mitjana de la primera desena (és a dir, la desena entre 0 i 10%). La companyia espera continuar creixent en línia amb la taxa de creixement de la despesa farmacèutica a Espanya durant el primer trimestre de 2020, que ascendia a 5%, d'acord amb les xifres publicades pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Noticias relacionadas

contador