ep archivo   prosegur cash 20220419100003
PROSEGUR CASH - Archivo

Prosegur va reduir el benefici net un 36,7% al primer trimestre de l'any, fins als 11 milions d'euros. Les vendes del període es van situar als 947 milions, xifra que representa un creixement del 17,9%. La companyia ha subratllat el fort creixement orgànic, especialment al darrer mes del trimestre, en totes les geografies i línies de negoci. Les vendes han estat afavorides per l'entorn macro més favorable i l'estabilitat en els tipus de canvi, ha dit.

  • 1,63€
  • -0,61%
  • 0,52€
  • 1,55%

L'EBITA s'ha situat en 60 milions d'euros, xifra que representa una millora del 19,1%. Mentre que el marge EBITA ha estat estable al 6,3%. Prosegur ha explicat que està registrant una tendència de millora gradual als marges a totes les seves unitats de negoci, encara que en el cas de Prosegur Security, aquesta continua afectada per les improductivitats, la finalització de les subvencions i l'esforç comercial als Estats Units. A més, l'empresa ha subratllat que, al primer trimestre de l'any, la rendibilitat va acusar l'efecte estacional amplificat per la inflació.

El deute financer net al tancament del primer trimestre va assolir els 1.089 milions d'euros, amb un cost mitjà de l'1,33%. El nivell d'endeutament roman estable amb una ràtio de deute financer net sobre EBITDA de 2,4 vegades. Cal destacar l'extensió del venciment del deute corporatiu després de l'emissió d'obligacions ordinàries -el 6 d'abril passat- per un import de 500 milions d'euros.

PROSEGUR CASH

Prosegur Cash va guanyar al primer trimestre 18 milions d'euros, un 46,5% menys, motivat principalment per l'impacte comptable d'uns costos financers més grans relacionats amb la divisa que no tenen efecte en caixa. Les vendes es van elevar un 18,8%, fins als 411 milions.

L'EBITA de Prosegur Cash durant el trimestre ha assolit els 55 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 0,5% i un marge del 13,3%, superant la rendibilitat del primer trimestre del 2020. Cal destacar que l'EBITA subjacent -que exclou les plusvàlues per desinversions- progressa un 60,2%, amb una millora de marges de 340 punts bàsics, reflectint l'impacte del palanquejament operatiu i les mesures d'eficiència adoptades.

Pel que fa a la generació de caixa, Prosegur Cash manté un free cash flow de 17 milions d'euros i una ràtio de conversió del 86%. La ràtio de palanquejament financer continua en 2,4 vegades el deute financer net sobre EBITDA, mentre es mantenen les inversions en creixement. El deute net total al final del període es va incrementar en 52 milions enfront del trimestre anterior, arribant als 724 milions d'euros (inclou IFRS16, pagaments ajornats i autocartera).

contador