ep archivo   philips
PHILIPS - Archivo

Durant el 2023, Philips va reduir les pèrdues netes fins als 463 milions d'euros, en comparació amb els números vermells de 1.600 milions d'euros registrats el 2022. A més, la companyia ha anunciat que deixarà de vendre respiradors als EUA.

Després d'un acord amb l'FDA, Philips no vendrà els seus respiradors fins que no s'assoleixin determinades fites. "Fins que no es compleixin els requisits pertinents del decret de consentiment, Philips Respironics no hi vendrà cap dispositiu respiratori".

"Resoldre les conseqüències de la retirada de Respironics per als nostres pacients i clients és una prioritat", ha assenyalat el president executiu de Philips, Roy Jakobs. Cal recordar que aquest cas d'aparells defectuosos va causar problemes a la companyia el 2022, que va provocar pèrdues i la supressió de milers de llocs de treball.

Pel que fa als resultats de tot l'exercici, les vendes del grup van pujar fins als 18.200 milions d'euros. Així, les vendes comparables van augmentar un 6%. Excloent-ne les provisions carregades a les vendes de 174 milions d'euros, principalment en relació amb el decret d'aprovació de Respironics, el creixement de les vendes comparables va ser del 7%.

Els ingressos i les despeses financeres van donar com a resultat una despesa neta de 314 milions d'euros, en comparació amb una despesa net de 200 milions d'euros el 2022. Mentrestant, els ingressos nets el 2023 van millorar, impulsats per majors guanys, compensats per una provisió per a litigis de Respironics de 575 milions. Els ingressos nets el 2022 van incloure un càrrec de 1.500 milions d'euros relacionats amb el fons de comerç i el deteriorament de l'R+D.

El flux de caixa lliure va augmentar fins als 1.582 milions d'euros el 2023.

"Els nostres sòlids resultats el 2023 van ser impulsats per la sòlida execució del primer any del nostre pla triennal per crear valor amb impacte sostenible. Si bé queda més feina per fer, el progrés que hem aconseguït en un món volàtil assenta una base sòlida per a un exercici sostingut", ha afegit Jakobs.

A més, Philips proposarà a l'Assemblea General Anual d'Accionistes, que tindrà lloc el 7 de maig, la distribució d'un dividend de 0,85 euros per acció ordinària.

De cara al 2024, la companyia espera "una millor millora de l'acompliment" basada a aconseguir un creixement de vendes comparables d'entre el 3% i el 5% i un marge EBITA ajustat entre l'11% i l'11,5%.

Noticias relacionadas

contador