dl philips koninklijke philips royal philips amsterdam netherlands dutch technology healthcare electronics office headquarters logo sign pd
Sharecast / public domain image
24,37€
  • -0,08€
  • -0,33%

Philips torna a registrar guanys al tercer trimestre i eleva les perspectives per a tot l'any. El benefici net de la companyia va pujar entre el juliol i el setembre fins als 90 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 1.300 milions d'euros registrades durant el mateix període de l'any passat.

Les vendes del grup van augmentar un 11% en termes comparables, fins als 4.500 milions d'euros, impulsades pel creixement en tots els segments i geografies.

El benefici ajustat abans d'interessos, impostos, depreciació i amortització (EBITDA) va pujar fins als 457 milions d'euros, des dels 209 milions d'euros aconseguits durant el tercer trimestre de l'any anterior, impulsat principalment per vendes, preus i mesures de productivitat més grans.

Els ingressos d'explotació van ser de 224 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 1.529 milions d'euros al tercer trimestre del 2022.

Tot i això, l'entrada de comandes comparable va caure un 9% respecte a l'any passat, ja que van persistir els problemes a la cadena de subministrament i la demanda de la Xina es va continuar refredant.

Per altra banda, Philips ha elevat les perspectives per a tot l'any. Ara espera un creixement de les vendes comparables entre el 6% i el 7% el 2023, amb un marge de benefici d'entre el 10% i l'11%.

"Basant-nos en el nostre millor acompliment, estem elevant encara més les perspectives tant de vendes com de rendibilitat per a tot l'any 2023, encara que reconeixem que persisteixen incerteses en un entorn geopolític cada vegada més volàtil. El progrés que estem aconseguint reforça la nostra confiança a complir el pla triennal per crear valor amb impacte sostenible", ha assenyalat Roy Jakobs, director executiu de Philips.

Noticias relacionadas

contador