ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press

PharmaMar rebota un 7% després de guanyar 114 milions d'euros fins a juny i deixar enrere els 21 milions de pèrdues registrats durant el mateix període de l'any anterior.

Així ho ha anunciat la farmacèutica a través d'un fet rellevant remès a la CNMV, en el qual a més subratlla que ha quadruplicat els seus ingressos. PharmaMar segueix amb els seus comptes afirmant que les seves vendes han crescut un 35% durant aquest període fins a situar-se en 52,5 milions d'euros.

El principal impuls a aquest nivell de facturació prové dels acords de llicència i desenvolupament, partida que suma 115 milions, en contrast amb els 630.000 euros del primer semestre de 2019, gràcies a l'acord aconseguit als Estats Units per a la distribució de la lurbinectedina.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va ser de 119 milions d'euros, en contrast amb el resultat negatiu de l'any passat, del qual es desprèn un marge del 92,7% sobre les vendes, a 30 de juny de 2020.

CORONAVIRUS

PharmaMar va desenvolupar el mes de març els seus propis kits de diagnòstic de Covid-19 i va subscriure un acord de distribució de test de tècnica ràpida de detecció d'anticossos per al virus, la qual cosa ha suposat unes vendes de 5,6 milions d'euros, un 110% d'increment sobre el mateix període de l'exercici anterior.

Quant al segment d'oncologia, va iniciar un assaig clínic amb Aplidina per al tractament de pacients amb Covid-19, l'objectiu de les quals és avaluar l'eficàcia i la seguretat de plitidepsin en els afectats que requereixin ingrés hospitalari, actualment en fase de reclutament de pacients.

Malgrat l'arribada de la pandèmia a Espanya, el grup no va tenir la necessitat d'acollir-se a mesures de regulació d'ocupació o de reducció de personal, ja que l'activitat comercial no es va veure afectada per la situació

Noticias relacionadas

contador