Oracle es desploma a prop d'un 10% a Wall Street després de decebre amb els resultats del segon trimestre del seu any fiscal 2024. La companyia de programari ha donat a conèixer un benefici net de 2.503 milions de dòlars, un 44% més que els 1.741 milions de dòlars obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) d'1,34 dòlars, lleugerament superiors als 1,33 dòlars per títol previst.

  • -
  • -

Tot i això, els ingressos no han complert amb les expectatives tot i haver registrat un increment del 5% al trimestre finalitzat el novembre, en situar-se en 12.941 milions de dòlars, en comparació amb els 12.275 milions de dòlars previs. El consens, per part seva, esperava 13.050 milions de dòlars.

Per segments, els ingressos d'Oracle per serveis al núvol i suport de llicències han estat de 9.639 milions de dòlars, un 12% més, encara que per sota dels 9.710 milions de dòlars esperats.

Els ingressos de les llicències al núvol i a les instal·lacions, en canvi, ha caigut un 18%, fins als 1.180 milions de dòlars, així com els ingressos per serveis, que han baixat un 2%, fins als 1.368 milions de dòlars, i els ingressos de maquinari, que també ha baixat un 11%, fins als 756 milions de dòlars.

"La demanda dels nostres serveis d'infraestructura al núvol i d'IA generativa augmenta a un ritme astronòmic", ha afirmat la directora executiva d'Oracle, Safra Catz.

Per al president i director de tecnologia de la companyia, Larry Ellison, "Oracle està en el procés d'expandir 66 dels nostres centres de dades al núvol existents i construir 100 nous centres de dades al núvol per satisfer la creixent demanda".

"Podem construir els nostres nous centres de dades molt ràpidament i operar-los de forma econòmica perquè tots estan altament automatitzats amb xarxes RDMA idèntiques d'alt rendiment i el mateix conjunt de serveis autònoms. Durant els propers mesos, activarem 20 nous centres de dades al núvol de Oracle col·locats amb Microsoft Azure i connectat a ell. Al mateix temps, estem construint dotzenes de nous centres de dades a països de tot el món. La demanda està pels núvols", ha afegit.

Pel que fa a l'orientació, Oracle preveu un benefici net ajustat per al tercer trimestre fiscal entre 1,35 i 1,39 dòlars per acció i un creixement dels ingressos del 6% al 8%. Els analistes enquestats per LSEG havien pronosticat 1,37 dòlars de benefici ajustat per acció i 13.340 milions de dòlars d'ingressos, fet que implica un creixement dels ingressos del 7,6%.

Alhora, la junta directiva ha declarat un dividend en efectiu trimestral de 0,40 dòlars per acció ordinària en circulació. Aquest dividend es pagarà als accionistes registrats al tancament d'operacions l'11 de gener del 2024, amb una data de pagament el 25 de gener del 2024 .

Noticias relacionadas

contador