ep archivo   parque solar de opdenergy
OPDENERGY - Archivo

Opdenergy va assolir un benefici net positiu de 17 milions d'euros al primer semestre de l'any comparat amb un resultat net negatiu de 4,68 milions durant els sis primers mesos de l'exercici anterior.

  • 5,82€
  • 0,00%

Les vendes d'energia de la companyia renovable han registrat un creixement del 54% durant el període derivat de la consolidació total de la cartera i de l'augment dels actius operatius dels darrers 12 mesos. Opdenergy ha subratllat que aquestes xifres "mostren el seu creixement, refermen el compliment dels seus objectius i reflecteixen la solidesa del model de negoci".

L'EBITDA a la primera meitat de l'any puja fins als 26 milions d'euros, 9 vegades més que al mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra està recolzada per l'augment de les vendes d'energia i per l'execució de part de la cartera de projectes venuts a la transacció tancada l'agost del 2021 amb Bruc Energy. D'altra banda, els ingressos totals el 30 de juny del 2022 ascendien als 35 milions d'euros, un 135% més que a l'any passat.

La pipeline d'actius renovables d'Opdenergy arriba als 13,6GW en total després d'haver incrementat la pipeline en 2,5GW els primers sis mesos de l'any. Dins aquest portafoli total cal destacar la capacitat de projectes en operació i construcció que arriben als 1,6GW, als quals se sumaran 400MW que iniciaran els seus treballs de construcció durant els propers mesos. Amb aquests 400MW addicionals que iniciaran la seva construcció properament, Opdenergy cobreix un 60% del seu objectiu del 2025 d'assolir 3,3GW de capacitat en operació i construcció.

Així mateix, aquestes xifres constaten un creixement de la producció consolidada d'Opdenergy del 83% en comparació amb la primera meitat de l'any 2021, cosa que posa en valor la capacitat de la plataforma plenament operativa de la companyia, segons ha destacat en un comunicat.

"Després del nostre debut fa gairebé dos mesos al Mercat Continu, és un orgull per a nosaltres presentar els nostres primers resultats financers com a companyia cotitzada amb unes xifres sòlides i que recolzen el nostre model de negoci. Tot i conviure amb un entorn macroeconòmic canviant i inestable aquests darrers mesos, Opdenergy mostra la solidesa de la seva estratègia en aquest context en què les energies renovables són més necessàries que mai”, ha declarat Luis Cid, CEO d'Opdenergy.

Noticias relacionadas

contador