nvidia 20230824072014

Nvidia ha presentat aquest dimarts els resultats corresponents al tercer trimestre del seu any fiscal 2024, durant el qual ha obtingut un benefici net de 9.243 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 1.259% des dels 680 milions reportats durant el mateix període de l'any anterior. Això es tradueix en uns guanys per acció de 3,71 dòlars, per sobre dels 0,27 dòlars de fa un any i dels 3,37 dòlars anticipats pel consens.

  • 924,79$
  • -1,99%

Els ingressos durant el període han arribat als 18.120 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 206% en la comparativa interanual i permet a la companyia superar les previsions de 16.180 milions. A més, el benefici operatiu ha estat de 10.417 milions, molt per sobre dels 601 milions obtinguts al mateix període de l'any passat.

La divisió 'Data Center' va reportar ingressos per valor 14.514 milions, xifra que millora en un 279% les xifres de fa un any. Mentrestant, l'àrea de 'Gaming' va aportar una facturació de 2.856 milions, per sobre dels 1.574 milions reportats al mateix període de l'any anterior.

"El nostre fort creixement reflecteix l'àmplia transició de la plataforma industrial des del propòsit general a la computació accelerada i la IA generativa", ha destacat Jensen Huang, fundador i CEO d'Nvidia.

En aquest sentit, ha afegit que "les grans empreses emergents de models lingüístics, les empreses d'Internet per al consumidor i els proveïdors globals de serveis al núvol van ser els primers a moure's, i les properes onades estan començant a generar-se".

"Els CSP nacionals i regionals estan invertint en núvols d'IA per atendre la demanda local, les empreses de programari empresarial estan afegint copilots i assistents d'IA a les seves plataformes, i les empreses estan creant IA personalitzada per automatitzar les indústries més grans del món", ha manifestat.

Durant aquest període, la companyia s'ha associat amb una varietat d'empreses centrades en iniciatives d'intel·ligència artificial, incloent-hi Amdocs, Dropbox, Foxconn, Genentech (membre del Grup Roche), Infosys, Lenovo, Reliance Industries, Scaleway i Tata Group.

La companyia pagarà el proper dividend trimestral en efectiu de 0,04 dòlars per acció el 28 de desembre a tots els accionistes registrats el 6 de desembre.

Nvidia també ha proporcionat la guia per al quart trimestre, en què espera que els ingressos s'elevin fins als 20.000 milions.

Tot i això, Nvidia ha mostrat la seva preocupació per l'estat del mercat xinès, on molts productes "ara estan subjectes a requisits de llicència".

"Esperem que les nostres vendes a aquestes destinacions disminueixin significativament al quart trimestre de l'any fiscal 2024, encara que creiem que la disminució serà més que compensada per un fort creixement en altres regions", ha conclòs. Aquest advertiment ha provocat caigudes en el valor al premarket, on es deixa un 0,8%.

contador