morgan-stanley-a-suivre-a-wall-street

El banc d'inversió Morgan Stanley ha tancat el primer trimestre del 2023 amb un benefici net atribuït de 2.980 milions de dòlars, un 18,7% menys en comparació amb els 3.666 milions de dòlars aconseguits durant el mateix període de l'any anterior.

Després de conèixer aquestes xifres, les accions de Morgan Stanley cauen amb força al mercat nord-americà. Des del començament d'any, el valor ha repuntat un 5,6%.

La companyia va registrar uns ingressos nets de 14.517 milions de dòlars, xifra que representa una caiguda de l'1,9% des dels 14.801 milions facturats durant el mateix període de l'any anterior. A més a més, el seu índex d'eficiència de despeses va ser del 72%.

"Els ingressos nets de valors institucionals de 6.800 milions reflecteixen el fort exercici en renda variable i renda fixa malgrat un entorn de mercat menys favorable en comparació amb fa un any i menors resultats en banca d'inversió", destaca la companyia.

La divisió d'inversió va reportar uns ingressos de 1.247 milions, xifra que suposa una caiguda del 24% a la comparativa anual, i els ingressos per negociació també van disminuir respecte a l'any passat, amb una reducció del 14% en la negociació d'accions i un descens del 12% a la negociació de renda fixa.

Els ingressos per assessoria van disminuir respecte a l'any anterior, impulsats per "menys transaccions completes de fusions i adquisicions". També va caure la facturació per subscripció d'accions, així com els ingressos tècnics de renda fixa, a causa de "menors emissions d'actius sense grau d'inversió".

La companyia va registrar un descens en els ingressos nets de capital, a causa d'"uns menors volums i caigudes als mercats borsaris mundials en comparació amb fa un any".

L'àrea de gestió del patrimoni va atreure nous actius nets per valor de 110.000 milions durant el trimestre, i va generar uns ingressos nets de 6.600 milions, gràcies a l'impacte positiu dels "guanys de valor de mercat en inversions associades amb certs plans de compensació de treballadors" diferits en comparació amb les pèrdues de fa un any”.

Aquestes xifres mostren "majors ingressos nets per interessos en comparació amb l'any anterior, principalment impulsats per tipus d'interès més alts", i van ser parcialment compensats per "un increment en les despeses, així com més provisions per a pèrdues creditícies".

James P. Gorman, president i director executiu de la companyia, destaca que “l'empresa va lliurar sòlids resultats amb un ROTCE del 17% en un entorn molt inusual, demostrant la solidesa del nostre model de negoci”.

"Les inversions que tenim al nostre negoci de 'Wealth Management' (gestió de patrimoni) continuen donant fruits a mesura que afegim 110.000 milions sòlids en nous actius nets", afegeix.

contador