ep archivo   sede de metrovacesa en madrid
METROVACESA - Archivo

Durant els nou primers mesos de l'any, Metrovacesa va elevar el benefici net fins als 16,2 milions d'euros, un 64,6% més que durant el mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra ha estat recolzada per un increment en el volum de lliuraments d'habitatges, que ha registrat un augment del 22%, cosa que suma un total de 1.327 habitatges entre els mesos de gener i setembre, ha explicat la promotora en un comunicat.

  • 9,21€
  • -0,97%

Així mateix, l'EBITDA de la companyia s'ha incrementat un 16,4% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a assolir els 34,1 milions d'euros i ha tancat el període amb uns ingressos de 351,8 milions d'euros, un 5% més.

Metrovacesa ha tancat el 30 de setembre amb una posició de tresoreria de 287 milions d'euros al balanç.

DIVIDENT

La companyia ha explicat que la bona evolució operativa, combinada amb la seva sòlida situació financera, li ha permès decidir repartir un dividend de 159 milions d'euros, subjecte a l'aprovació de la Junta General, convocada per al proper 29 de novembre.

Aquest nou dividend proposat pujarà fins als 1,05 euros per acció, la xifra més elevada des de la sortida a borsa el 2018. Representa una rendibilitat per dividend del 17,2% amb la cotització actual i, sumat al dividend de 0,60 euros abonat el mes de maig passat, una rendibilitat anual del 27,0%.

El pagament es realitzarà al mes de desembre, i es podrà lliurar o bé íntegrament en metàl·lic o bé en una combinació d'accions de la societat i en efectiu.

Metrovacesa va tancar el setembre del 2022 amb un deute net de 151,5 milions d'euros, xifra que suposa un 'loan to value' o ràtio de palanquejament del 5,9%. Després del pagament de dividend previst, la ràtio LTV puja al 12% en termes proforma. L'empresa ha dit que això continua sent un endeutament "molt prudent, i un dels més baixos del seu sector, tant a Espanya com a altres països de la UE".

LLIURAMENT D'HABITATGES

Metrovacesa ha destacat els avenços en la seva activitat operativa per assolir els objectius marcats per al conjunt de l'exercici 2022 en lliurament d'habitatges, i ha precisat que compta amb “àmplia visibilitat” sobre els exercici del 2023 i 2024.

En aquest sentit, la companyia preveu lliurar entre 1.600 i 2.000 habitatges aquest any, dels quals el 95% ja estan prevenudes i el 100% de les obres de construcció ja finalitzades. A més, al tancament de setembre del 2022, la companyia disposava d'una cartera de prevendes acumulades de 3.047 unitats, cosa que consolida els objectius de lliuraments futurs. Així, de cara al 2023, els projectes avancen segons el previst, ha explicat, i el 75% dels habitatges a lliurar durant el proper any ja estan previnguts, així com més del 50% per als corresponents al 2024.

"Malgrat que els últims mesos han estat marcats per la inflació i un entorn macroeconòmic d'incertesa i volatilitat, Metrovacesa considera que hi ha un equilibri favorable entre l'oferta i la demanda d'habitatge d'obra nova, si bé, s'estan allargant els temps mitjans de decisió de compra dels clients", ha especificat al comunicat.

La promotora disposa actualment de 5.774 habitatges en fase de comercialització, dels quals 1.635 unitats corresponen a nous llançaments durant els primers nou mesos de l'any.

Pel que fa a les obres de construcció, Metrovacesa disposa actualment d'un total de 3.441 habitatges en construcció. Durant els primers nou mesos, la promotora ha finalitzat els treballs de 915 habitatges i preveu accelerar els inicis d'obres de nous projectes a l'últim trimestre, amb l'objectiu d'acostar-se a les 2.000 unitats iniciades l'any 2022.

Jorge Pérez de Leza, conseller delegat de la companyia ha destacat que “de cara als propers mesos, marcats per un context desafiant i més incertesa de mercat, la companyia està fortament preparada, gràcies a la forta visibilitat dels lliuraments per als propers dos anys, una activitat operativa plenament rodada i excel·lent implantació a les places on operem. Seguim endavant amb els nostres plans de llançaments de nous projectes, si bé continuarem sent molt prudents i adaptant la nostra estratègia al context i al mercat, si calgués”.

Noticias relacionadas

contador