dl marks and spencer m&s ms shop sign shopping
Sharecast photo / Josh White

Les vendes totals de Marks & Spencer al Regne Unit van créixer el 8,1% durant el període nadalenc en termes comparables, fins als 3.570 milions de lliures. Tot i això, les seves accions es deixen al voltant d'un 5%.

  • 2,71£
  • 1,69%

"La nostra estratègia per remodelar M&S per al creixement ha permès un impuls sostingut de les vendes a Aliments, Roba i Llar", ha assenyalat el director executiu de la companyia, Stuart Machin, que ha reconegut que entren el 2024 "amb optimisme, però amb els ulls ben oberts davant dels reptes a curt termini”.

En concret, les vendes d'Aliments van créixer un 10,5% i les de Roba i Llar, un 4,8%. En ambdós casos, el resultat va ser millor del que s'esperava.

Per contra, les vendes internacionals van caure un 6,4%, ja que el negoci va travessar algunes condicions de mercat desafiadors a l'Índia i el moment dels enviaments de franquícies a l'Orient Mitjà i Àsia.

La companyia manté el seu compromís d'impulsar el creixement de la quota de mercat, millorar la cadena de subministrament i continuar amb el programa de transformació, incloent-hi una rotació més gran de botigues, per reflectir la millora de la imatge del grup.

"L'element més cridaner de la transformació del grup es troba a la unitat de Roba i Llar, que actualment representa el 32% de les vendes del grup i més de la meitat del benefici operatiu del grup", mentre "el negoci d'Alimentació també ha consolidat la seva posició com a principal contribuent al negoci en conjunt. Atès que la unitat representa el 60% de les vendes del grup, el progrés haurà tingut un marcat impacte en la rendibilitat general”, comenten en interactive investor.

En termes de perspectives, M&S continua confiant a assolir les del mercat quant a beneficis per a tot l'any, especialment tenint en compte l'impuls de la temporada nadalenca. "Al mateix temps, la companyia reconeix els desafiaments a curt termini que sorgeixen dels riscos geopolítics i de consum, mentre que les taxes comercials i la inflació salarial més altes del que s'esperava també podrien resultar una mena de llast. De fet, no està clar si es mantindran els vents de cua dels últims mesos", afegeixen.

Tot i així, la companyia manté el seu compromís d'impulsar el creixement de la quota de mercat, millorar la cadena de subministrament i continuar amb el programa de transformació, incloent-hi una rotació més gran de botigues, per reflectir la millora de la imatge del grup.

Per a AJ Bell, "els consumidors segueixen sent cautelosos a l'hora de gastar, per la qual cosa gran part dels obstacles estan fora del control de Marks & Spencer. Però això no ha impedit que l'empresa faci tot el possible perquè les caixes segueixin funcionant". Consideren que els resultats “han de considerar-se en el context de les difícils condicions del mercat”.

contador