ep archivo   antonio huertas mejias presidente de mapfre durante su intervencion en el curso de
APIE - Archivo

Mapfre va guanyar un 17% menys al primer trimestre de l'any, fins als 128 milions d'euros, a causa de l'impacte del terratrèmol de Turquia, amb un cost net estimat de 77 milions, juntament amb l'entorn "complicat" d'automòbils. Els ingressos augmenten un 21% i se situen als 9.121 milions.

  • 2,35€
  • 0,34%

Les primes avancen un 19%, sense impacte rellevant dels tipus de canvi (a tipus constants, les primes pugen el 18%). L'asseguradora ha assenyalat que aquest creixement reflecteix una millora generalitzada del negoci, amb increments del 10,3% a No Vida i del 59,5% a Vida, principalment a causa de l'exercici d'Espanya i Brasil.

Pel que fa a No Vida, les primes s'incrementen més de 550 milions d'euros al primer trimestre, amb un creixement del 12,6% a Salut i Accidents, 10,6% a Assegurances Generals i 7,1% a Autos. La ràtio combinada se situa al 98,5% (+0,4%) i es mantenen "la volatilitat i dispersió" de trimestres anteriors marcats per l'escenari econòmic. Assegurances Generals, amb una ràtio combinada del 87,3% (-5,3%), ha compensat l'alta sinistralitat que encara experimenta el negoci d'Automòbils, amb una ràtio combinada del 106,3% (+2,5%). Per part seva, Salut i Accidents presenta una lleugera millora en la ràtio combinada respecte al primer trimestre de l'any anterior, situant-se en 101,8% (-0,4%). El resultat financer de No Vida arriba als 150 milions, amb un augment del 20%.

Pel que fa al negoci de Vida, les primes pugen gairebé fins als 700 milions impulsades pel negoci de Vida Estalvi a Espanya. El resultat d'aquest ram s'ha beneficiat tant d'un bon comportament tècnic com dels ingressos financers forts, especialment a Llatinoamèrica, ha explicat la companyia. La ràtio combinada de Vida Risc se situa al 81,6% (-1,3%). Tot plegat produeix una millora del resultat net de Vida del 95% respecte a l'any anterior.

"De nou, l'alta diversificació del negoci ens permet afrontar, amb un resultat sostenible, els desafiaments que presenta la inflació als rams de No Vida", ha assenyalat Antonio Huertas, president de Mapfre. "Aquests resultats ens fan sentir optimistes a l'actual entorn i són prova de la fortalesa del model de negoci", ha afegit.

Pel que fa a la cartera d'inversions, l'estructura per classes d'actius no ha tingut canvis significatius al llarg del trimestre, i tampoc no s'han registrat impactes rellevants en el resultat o la valoració de les inversions com a conseqüència de la situació de certes entitats financeres als Estats Units i Suïssa, ha indicat Mapfre. La companyia ha realitzat plusvàlues per import de 17 milions el trimestre, després d'impostos i minoritaris (21 milions el 2022).

Pel que fa a les inversions disponibles per a la venda, s'han registrat plusvàlues no realitzades (netes d'impostos) de 259 milions d'euros durant el 2023, millorant la posició de capital de les filials. Les principals variacions corresponen a Iberia, amb un augment de 92 milions, seguit de Mapfre RE, amb 57 milions, i Amèrica del Nord, amb 53 milions.

DIVIDENT

El Consell d'Administració de la societat, a la reunió celebrada aquest dijous, ha adoptat l'acord d'abonar el proper dia 24 de maig de 2023 el dividend complementari a càrrec de l'exercici 2022 acordat per la Junta General d'Accionistes celebrada el 10 de març de 2023, de 0,085 euros bruts per acció a totes les accions amb dret a aquest.

Noticias relacionadas

contador