ep el presidente de mapfre antonio huertas posa durante la presentacion de los resultados anuales de
Gustavo Valiente - Europa Press

Els experts de Berenberg han decidit retallar la seva valoració de Mapfre de manera contundent. Així, baixen el consell fins a vendre des de mantenir i el preu objectiu fins als 1,62 euros des dels 1,94 euros. Cal recordar que, el 10 de febrer passat, després de conèixer els resultats del 2022, la companyia alemanya va procedir a incrementar el preu objectiu de Mapfre fins als 1,94 euros des dels 1,85 euros. Ara torna a retallar-lo. Mapfre va tancar aquest dilluns als 1,92 euros.

  • 2,34€
  • 0,17%

Assenyala ara Berenberg que, des del mínim del juliol del 2022, la cotització de Mapfre s'ha revaloritzat un 24%. "Ara creiem que la valoració sembla completa i és probable que les revisions dels beneficis siguin mínimes", indiquen aquests analistes.

El consens ja preveu uns beneficis molt sòlids al Brasil, Llatinoamèrica i Mapfre RE, continua Berenberg, "cosa que no deixa marge per a la decepció, al nostre parer".

Aquests analistes afegeixen que la inflació continua sent elevada, fet que suposa un risc per a la rendibilitat de les assegurances de no-vida. "En conseqüència, esperem un deteriorament més gran en l'assegurança d'automòbils a Espanya, que és una línia de negoci clau per a Mapfre", afegeixen.

A més, Berenberg creu que Mapfre encara no està preparada per a la NIIF 17, ja que és l'única asseguradora que publicarà mètriques de rendibilitat el primer trimestre no sota la NIIF 17. "Creiem que això suposa un risc de cua per als inversors", subratlla.

Finalment, aquests experts afegeixen que "hi ha millors oportunitats en altres valors del sector d'assegurances", ja que la inversió a llarg termini en el grup està limitada per la seva voluntat d'augmentar el dividend. "Rebaixem la nostra qualificació a vendre, retallem el nostre preu objectiu fins als 1,62 euros, i al seu lloc preferim comprar Admiral, Aviva o AXA", conclouen.

Noticias relacionadas

contador