ep el presidente de mapfre antonio huertas en el iv congreso iberoamericano para lideres de
CEAPI

El benefici net de Mapfre durant els nou primers mesos d'aquest any va pujar fins als 524 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 16,4% respecte al mateix període de l'any anterior. Els ingressos del grup van superar els 19.783 milions d'euros, un augment del 3,8%, mentre que les primes van créixer un 7% en euros (7,1% sense l'efecte negatiu de les divises i el positiu de la pòlissa biennal de fins a assolir els 16.632 milions d'euros. A més de l'efecte d'aquesta pòlissa, per import de 473 milions d'euros, aquest increment se sustenta entre altres factors, en l'evolució favorable del negoci reassegurador (que creix un 14,5%) i en el bon exercici comercial dels productes de Vida UnitLinked a Espanya.

  • 2,31€
  • 0,61%

La companyia ha explicat que aquest resultat està fortament afectat per l'elevat cost dels sinistres a l'assegurança de vida derivats de la Covid-19 que, entre el gener i el setembre, van pujar fins als 344 milions d'euros (la major part, 280 milions d'euros, es concentren a Llatinoamèrica). Al tercer trimestre, els 91 milions d'euros incorreguts a Llatinoamèrica per aquest tipus de sinistres s'han compensat pràcticament amb els més de 90 milions generats per les plusvàlues realitzades. En total, des de l'inici de la pandèmia el 2020, Mapfre ha destinat més de 666 milions d'euros a sinistres relacionats amb el virus.

En acabar setembre, la ràtio combinada del grup es va elevar 1,3 punts, situant-se al 96,5%, afectat per un increment de la sinistralitat, conseqüència de la recuperació de l'activitat econòmica.

mapfre 9m
Font: Mapfre.

El patrimoni atribuïble de la companyia al tancament del setembre del 2021 es va situar en 8.450 milions d'euros i els actius totals van pujar fins als 70.812 milions d'euros.

Les inversions de Mapfre en finalitzar els nou primers mesos d'aquest any van pujar fins als 45.378 milions d'euros.

La ràtio de Solvència II al juny del 2021 es va situar al 194,5%, amb un 87,2% de capital de màxima qualitat (nivell 1). La posició de solvència es manté al llindar de tolerància fixat per la companyia (ràtio de solvència objectiu del 200% amb una tolerància de 25 punts percentuals).

UNITATS DE NEGOCI

Les primes de la Unitat d'Assegurances entre el gener i el setembre d'aquest any van pujar fins als 13.711 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 7,6%.

El negoci de les unitats de reassegurança i grans riscos, integrat a Mapfre Re, va registrar un creixement de l'11,7% durant els nou primers mesos de l'any, fins als 4.711 milions d'euros. Tot i l'elevat impacte de diferents esdeveniments catastròfics, entre ells la tempesta Bernd a Europa (92 milions d'euros nets atribuïts), el benefici d'aquest negoci va pujar fins als 95 milions d'euros, davant d'unes pèrdues de 20 milions durant el mateix període de l'any anterior. La ràtio combinada també va millorar significativament (4,4 punts), fins a situar-se al 98,5%.

Finalment, els ingressos de la Unitat d'Assistència es van situar en 459 milions d'euros (-18,6%), impactats per la "significativa" reducció del volum de negoci de l'assegurança de viatge, que també afecta el resultat (-2 milions d'euros), i per les desinversions escomeses durant el procés de reestructuració de la Unitat, que s'està transformant i digitalitzant per recuperar-ne la rendibilitat.

DIVIDENT

El Consell d'Administració va acordar aquest dijous elevar en un cèntim el dividend a compte de l'exercici 2021 per situar-lo en 6 cèntims d'euro bruts per acció, xifra que suposa recuperar el camí de dividend sostenible previ a la pandèmia. Aquest dividend avança el pagament i s'abonarà el proper dia 30 de novembre.

"La decisió de repartiment de dividends adoptada es fonamenta en una anàlisi exhaustiva i reflexiva de la situació de l'entitat, no compromet ni la solvència futura de l'entitat ni la protecció dels interessos dels prenedors d'assegurances i assegurats, i es fa en el context de les recomanacions dels supervisors sobre aquesta matèria”, ha dit la companyia.

Noticias relacionadas

contador