ep archivo   los buques maersk denver y mary maersk en la terminal de apm gestionada por maerks en
Marcos Moreno - Archivo
10.970,00 DKK
  • -110,00 DKK
  • -0,99%

El conglomerat Maersk cau amb força a la borsa aquest dimecres (-5%) després d'advertir de "núvols foscos" a l'horitzó en presentar els resultats del tercer trimestre de l'any.

El conseller delegat del gegant danès, Søren Skou, ha declarat que "amb la guerra d'Ucraïna, la crisi energètica a Europa, l'alta inflació i la imminent recessió mundial, hi ha molts núvols foscos a l'horitzó". Skou ha reconegut que això pesa sobre el poder adquisitiu dels consumidors, cosa que alhora repercuteix en la demanda mundial de transport i logística.

L'advertència de Maersk s'ha produït després que la companyia presentés uns "sòlids" resultats del tercer trimestre, amb més guanys en els seus tres negocis principals -Ocean, Logística & Serveis i Terminals- en comparació amb el mateix trimestre de l'any previ.

Els ingressos van augmentar un 37%, i tant l'EBITDA com l'EBIT van créixer al voltant del 60% en comparació amb el tercer trimestre del 2021. Els ingressos del tercer trimestre van assolir els 22.800 milions de dòlars, l'EBITDA es va situar en 10.900 milions de dòlars i l'EBIT, en 9.500 milions de dòlars. El benefici va ser de 8.900 milions de dòlars al tercer trimestre i de 24.200 milions els nou primers mesos. El rendiment del capital invertit (ROIC) va ser del 66,6% durant els darrers 12 mesos.

"L'impuls continu en la transformació estratègica, el creixement a Logística, i les taxes de contractes d'Ocean per sobre de l'any anterior van ser els principals impulsors de la millora dels resultats", ha explicat en un comunicat.

Els analistes subratllen el fet que la naviliera, líder del comerç mundial, hagi advertit d'aquests "núvols a l'horitzó". "És un senyal premonitori sobre les perspectives de l'economia mundial", afirma Victoria Scholar, directora d'anàlisi d'Interactive Investor.

contador