ep archivo   la consejera delegada de linea directa patricia ayuela
Europa Press - Archivo

Línia Directa Asseguradora ha obtingut en el conjunt de l'any 2023 un resultat net negatiu de 4,4 milions d'euros a causa de l'increment dels costos de prestació a totes les línies de negoci, especialment a la d'assegurances d'automòbil.

  • 1,10€
  • 1,29%

Tot i això, al quart trimestre estanc aquest resultat va ser positiu, de 8,1 milions d'euros. Sumat el benefici ja obtingut per l'entitat al tercer trimestre, la companyia va obtenir un benefici net acumulat al segon semestre del 2023 de 10,7 milions d'euros, segons ha subratllat en un comunicat.

"Els comptes de la companyia mostren una progressió favorable al llarg de la segona meitat de l'any, amb una recuperació dels marges i la tornada a la via dels beneficis als dos últims trimestres estancs gràcies a l'aplicació del pla d'acció esmentat per la consellera delegada, Patricia Ayuela, a la Junta General d'Accionistes de 2023", ha indicat en aquest comunicat.

"Els comptes de la companyia mostren una progressió favorable al llarg de la segona meitat de l'any"

Aquest avenç positiu del resultat està sustentat en una "millora notable" de la ràtio combinada durant la segona meitat de l'exercici, fruit de les mesures de subscripció del risc i gestió dutes a terme, de la reducció de la ràtio de despeses i de l'adequació de les tarifes al context actual, que ha contribuït a un increment dels ingressos d'assegurances, ha precisat la companyia.

RÀTIOS

La ràtio combinada s'ha situat el 2023 al 104,1% (+8,2 punts percentuals) com a conseqüència de la inflació dels costos de reparació i prestació tant al ram d'Autos com als de la Llar i Salut. A això s'hi afegeix l'actualització a l'alça del barem de lesions durant els darrers exercicis i l'increment dels fenòmens atmosfèrics. Tot plegat ha provocat un increment de la ràtio de sinistralitat al 81,2% (+8,5 punts percentuals).

Al quart trimestre estanc, però, la ràtio combinada ha millorat fins al 98,5%, 3,7 punts percentuals menys que el tercer trimestre i 10,5 punts menys respecte al màxim assolit al segon trimestre. Això ha estat possible gràcies a la reducció del cost sinistral entre el primer i segon semestre de l'any del 7,9%, ha precisat l'empresa.

Aquesta evolució és especialment destacada en la línia de negoci de Motor, la ràtio combinada de la qual ha tancat el quart trimestre estanc al 98,2%, 13,3 punts percentuals menys que al segon trimestre.

Per la seva banda, la ràtio de despeses del grup ha tancat el 2023 amb el 22,9% (-0,3 punts percentuals) sota la nova normativa comptable.

PRINCIPALS MAGNITUDS I RAMS

Pel que fa a l'evolució del negoci, la xifra total de primes emeses de Línia Directa Asseguradora s'ha situat el 2023 als 973,3 milions d'euros, un 2,8% més que l'any anterior. La companyia subratlla que ha prioritzat la rendibilitat enfront del creixement en volums, cosa que s'ha traduït en un descens de la cartera (-4,2%) a 3,3 milions de clients, amb creixement en ingressos a les tres línies de negoci (Motor, Llar i Salut). Els ingressos d'assegurances s'han incrementat un 3,8%.

Per rams, les primes emeses a Motor han superat els 792,6 milions d'euros, un 2,6% més, i la cartera de clients s'ha situat a 2,47 milions d'assegurats. Els ingressos d'assegurances en aquest ram han crescut un 3,3%.

Per part seva, les primes emeses per la línia de negoci de la Llar, amb 727.000 assegurats, van augmentar un 4,0%, a 149,4 milions d'euros. Els ingressos d'assegurances s'han elevat un 9,4%.

Salut, ram en què la companyia opera des del setembre directament sota la marca Línia Directa, ha registrat un creixement de les pòlisses del 7,1%, fins als 117.000 assegurats, i de les primes emeses del 4,5%, fins als 30,4 milions dʻeuros. Els ingressos d'assegurances, per part seva, han crescut un 5,4%.

El resultat financer ha estat de 34 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 18,8%, a causa fonamentalment de les plusvàlues extraordinàries realitzades el 2022 per adaptar-se a les noves normes comptables. En termes recurrents, excloent-ne les plusvàlues, va augmentar un 19,8% per les taxes de reinversió més grans de la renda fixa, la remuneració dels dipòsits i els ingressos més grans de la permuta financera.

Amb tot, el marge de solvència de la companyia és de 180%, percentatge que implica un excés de 159 milions d'euros sobre el capital exigit.

En paraules de Patricia Ayuela, consellera delegada de Línia Directa Asseguradora, “el 2023 ha estat un exercici complex en què la inflació de costos ha continuat condicionant la rendibilitat del sector assegurador i ha afectat els resultats de Línia Directa. Tot i això, les mesures que hem dut a terme per afrontar aquesta conjuntura, prioritzant la recuperació dels marges i impulsant l'eficiència, es reflecteixen ja als nostres comptes. Aquesta estratègia ens ha permès tornar al camí dels beneficis durant els dos darrers trimestres estancs i el nostre objectiu per al 2024 és continuar ampliant aquesta millora. A més, durant 2023 hem reforçat la nostra capacitat competitiva, recolzant-nos en la diversificació, la innovació i la digitalització, cosa que ens conduirà a un major creixement en primes i resultats durant aquest i els propers exercicis”.

La companyia ha tancat el primer any d'execució del seu Pla de Sostenibilitat 2023-2025 amb un grau de compliment del 100% dels objectius contemplats per a l'exercici.

Noticias relacionadas

contador