ep proyecto de edpr
EDPR

EDP Renewables (EDPR) va augmentar la seva producció d'energia un 14% al primer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període del 2021, segons ha comunicat la companyia. Europa i Amèrica del Nord van ser els mercats que més van contribuir a aquest creixement, representant el 38% i el 56% de la producció total, respectivament.

  • 13,52€
  • 2,27%

Les addicions de capacitat al primer trimestre van assolir els 465 MW, impulsades principalment per la integració dels actius de Sunseap d'APAC que ara representa el 3% de la cartera d'EDPR.

La capacitat en construcció va totalitzar 2,4 GW al 22 de març. Després de la finalització dels acords de rotació d'actius als EUA i Portugal el 2021, les addicions netes interanuals van pujar a 1,6 GW.

EDPR va generar 9,2 TWh d'energia neta entre el gener i el març, evitant 6 milions de tones d'emissions de CO2. A Europa, la generació va augmentar el 5% interanual, impactada per una capacitat instal·lada més gran i un recurs renovable estable. A Amèrica del Nord, la producció va augmentar el 13% interanual, cosa que reflecteix la nova capacitat en operació juntament amb més recursos i l'impacte de l'esdeveniment ERCOT únic al primer trimestre del 2021.

A Amèrica del Sud, la producció va augmentar un 122% impulsada per una capacitat més gran instal·lada al Brasil, parcialment compensada per un menor recurs renovable.

El primer trimestre del 2022, EDPR va aconseguir un factor de càrrega del 35%, que reflecteix un índex d'energies renovables un 2% superior al factor de capacitat brut mitjà esperat a llarg termini.

EDPR continua accelerant el creixement amb 14 GW ja instal·lats i una diversificació tecnològica més gran amb 12,5 GW d'energia eòlica terrestre, 1,2 GW d'energia solar i 1,5 GW bruts d'energia eòlica marina en operació.

Noticias relacionadas

contador