fluidra eloi planes
Noemí Jansana

Fluidra puja un 8% aquest divendres després de comunicar un tancament del primer semestre de l'any amb creixement de doble dígit en les principals magnituds de negoci. La companyia ha registrat un benefici net de 54,9 milions d'euros, de gener a juny, enfront dels 28,8 milions del mateix període de 2019, la qual cosa suposa un creixement del 90,6%. Aquesta millora es deu a una combinació de l'increment de les vendes, un sòlid control de l'Opex, la creació de sinergies i menys despeses no recurrents, segons ha explicat el gegant de les piscines i el wellness.

  • 22,02€
  • 0,55%

L'empresa presidida per Eloi Planes va concloure els sis primers mesos de l'any amb una pujada de l'EBITDA del 10% fins arribar a 169,4 milions d'euros i un augment del 2,4% en vendes fins a 771,3 milions d'euros. Els excel·lents nivells de generació de caixa de 21,6 milions d'euros han portat a una forta disminució del deute financer net de la companyia en un 16,4%, fins als 619,0 milions d'euros, reduint de manera notable la ràtio deute financer net/EBITDA en comparació amb l'any anterior.

Per àrees geogràfiques, el creixement de les vendes a Amèrica del Nord va ser del 8,2%, ajustat per divisa i perímetre, mentre que a la Resta d'Europa l'increment va ser del 18,2% durant aquest semestre amb un excel·lent acompliment al segon trimestre d'Alemanya i Europa de l'Est. Les vendes del Sud d'Europa també s'han recuperat amb força després de l'impacte negatiu de la pandèmia al març i abril.

Per unitats de negoci, les vendes en Piscina Residencial van créixer un 6,3% durant els sis primers mesos de l'any, impulsades per l'efecte “cocooning” (la tendència a estar-se a casa), que va encoratjar un creixement del 9,6% durant el segon trimestre, amb especial força en les categories de productes de piscines elevades, netejadors de fons automàtics i escalfadors. No obstant això, la Piscina Comercial s'ha vist penalitzada per les mesures de confinament i la seva repercussió sobre el sector hoteler, amb un descens de l'11,7% aquests semestre.

INÈRCIA POSITIVA A LA SEGONA MEITAT DE L'ANY

La companyia espera un final de la temporada fort de piscines residencials a l'hemisferi nord durant el tercer trimestre, reforçat per la tendència del “queda't a casa”. Les xifres de vendes inicials per a juliol mostren un creixement continuat de doble dígit.

En absència de noves restriccions al negoci imposades per la pandèmia, el creixement positiu mostrat durant els primers sis mesos es mantindrà durant tot l'any. L''equity story' de Fluidra roman intacte, amb un mercat fort i resilient, juntament amb marges creixents i una forta generació de caixa.

En paraules del president executiu de Fluidra, “avui som una companyia més forta, que ha demostrat la seva capacitat per reaccionar en moments difícils i obtenir resultats positius. Encara que la pandèmia ens ha deixat un món dinàmic i volàtil que exigeix prudència, les nostres perspectives de cara a la resta de l'any són prometedores”.

Noticias relacionadas

contador