jamie dimon jp morgan portada

JP Morgan es desmarca amb un avanç del 3% a la preobertura de Wall Street. El banc d'inversió nord-americà ha obert la temporada de resultats amb els seus majors ingressos trimestrals de la història.

L'entitat nord-americana deu aquest excepcional rendiment en matèria d'ingressos a la seva divisió de 'trading', que ha facturat un 79% més gràcies a la volatilitat que impera a la borsa, només apta per a experts des de l'inici de la pandèmia.

En matèria d'ingressos totals, JP Morgan s'ha embutxacat 33.800 milions de dòlars durant el trimestre, enlloc dels 30.700 milions projectats pel consens d'analistes. Això ha deixat un BPA (Benefici per acció) d'1,32 dòlars per a l'entitat, enlloc dels 1,02 dòlars esperats pels experts.

Si comparem els seus comptes actuals amb les de fa un any, JP Morgan ha registrat un 59,9% menys de benefici durant els sis primers mesos, en haver de disparar un 609% les seves provisions, fins als 18.758 milions, per bastir un escut per protegir-se de la pandèmia.

Aprofundint en el segon trimestre, el banc ha incrementat un 26% més les seves provisions per cobrir-se davant el potencial risc de crèdit fruit de la crisi del coronavirus. "Malgrat algunes positives dades macros recents i l'acció governamental, decisiva i substancial, encara afrontem molta incertesa", ha reconegut Jamie Dimon, conseller delegat de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador