ep archivo   microchip de intel intel core i9 x series
INTEL - Archivo

Intel, un dels principals fabricants mundials de semiconductors, puja un 4,5% a la sessió de Wall Street malgrat presentar les pèrdues trimestrals més importants de la seva història. L'optimisme de la companyia sobre l'evolució del marge de beneficis durant els propers trimestres ha agradat al mercat.

  • 31,27$
  • 0,71%

Els ingressos del primer trimestre van caure un 36%, fins als 11.700 milions de dòlars, xifra que no obstant va superar el pronòstic d'11.040 milions.

La pèrdua neta durant el període va ser de 2.800 milions de dòlars, equivalent a un benefici per acció ajustat negatiu de 4 centaus (el mercat esperava un BPA ajustat negatiu de 15 centaus).

Tot i això, de cara al segon trimestre, Intel va anticipar ingressos entre 11.500 i 12.500 milions de dòlars i un BPA ajustat positiu de 4 centaus.

A més, el director financer, David Zinsner, es va mostrar optimista sobre l'evolució del marge brut, que va assolir el 37,5% al primer trimestre, per sobre del que s'esperava.

"Crec que per a la segona meitat de l'any, estarem còmodament a nivells del 40% al marge brut", va explicar Zinsner durant la presentació davant d'analistes. Les seves paraules van ser la principal causa per explicar els guanys d'Intel a l'after hours.

contador