ep archivo - planta de iberpapel
IBERPAPEL - Archivo

El benefici net d'Iberpapel al primer trimestre del 2022 va pujar fins als 2,82 milions d'euros, un 20,78% més que durant el mateix període de l'exercici anterior.

  • 19,50€
  • 0,00%

La companyia ha explicat que aquest increment s'emmarca dins d'un context advers perquè, si bé la tornada a la normalitat sanitària afavoreix el retorn a la recuperació, els mercats encara segueixen afectats per l'elevat preu de les energies, especialment el gas, i les matèries primeres; situació que s'ha agreujat des de l'inici de la guerra a Ucraïna a finals de febrer. A més, assenyala que cal tenir en compte que les vendes d'unitats físiques de paper van baixar un 9% com a conseqüència de les tasques de manteniment realitzades al març a les instal·lacions productives, que van suposar una parada de la producció de 12 dies.

L'empresa ha traslladat un "important increment" als preus dels seus productes, cosa que ha permès compensar l'augment dels costos derivat d'aquest entorn inflacionari. De manera que l'EBITDA ha augment fins als 6,25 milions d'euros, un 7,74% més que durant el mateix període del 2021. Per la seva banda, l'import net de la xifra de negocis va créixer fins als 83,42 milions d'euros, un 72% més que al primer trimestre de l'exercici anterior, gràcies a l'augment de facturació a les vendes de paper (un 35%, malgrat el descens de vendes en unitats físiques a causa de la parada de manteniment) i d'energia elèctrica (amb un increment del 274% derivat de l'augment dels preus de l'energia).

contador