ep armando martinez iberdrola
IBERDROLA

Durant els primers nou mesos del 2022, el benefici net d'Iberdrola ha arribat als 3.104 milions d'euros, un 29% més que durant el mateix període del 2021 "tot i la baixada del 14% als resultats d'Espanya", ha subratllat la companyia.

  • 12,28€
  • -0,65%

L'EBITDA creix un 17%, fins als 9.529 milions d'euros, amb una evolució positiva a totes les geografies exceptuant novament Espanya.

L'FFO (flux de caixa operatiu) arriba als 8.204 milions d'euros i puja un 28% respecte al dels nou mesos del 2021.

Les inversions brutes orgàniques durant el període se situen en 7.568 milions d'euros (+14,2%), el 40% a Xarxes i el 49% en generació Renovable.

El dividend complementari serà de 0,18 euros per acció i es pagarà al gener

La companyia ha subratllat que aquests resultats responen a un model de negoci resilient, als bons resultats internacionals i a unes inversions de 10.500 milions durant els dotze últims mesos. Alhora, ha remarcat que el "fort" creixement de totes les zones geogràfiques ha compensat el resultat advers d'Iberdrola Espanya, que registra aquesta caiguda del 14% en el benefici net impactat per les mesures reguladores i fiscals i els alts preus del gas i de l'electricitat, "que no s'han traspassat als clients amb preus fixos escurçats prèviament".

En aquest context de crisi, l'empresa ha mantingut estables els preus als clients, "a nivells molt inferiors als del mercat d'electricitat regulat", gràcies a la generació renovable i de zero emissions, explica. D'altra banda, ha promogut mesures específiques per als clients vulnerables i facilitats de pagament i ha llançat diverses iniciatives per incentivar l'eficiència i l'estalvi energètic.

Iberdrola també ha destacat el "sòlid perfil financer" dels comptes, amb una "bona posició de liquiditat" (al voltant de 24.000 milions d'euros), que cobreix 27 mesos de necessitats de finançament, amb una ràtio d'FFO sobre Deute Net del 24,3%.

"Seguim contribuint a un sistema energètic més autosuficient, sostenible i competitiu. Accelerar les inversions en electrificació ens permetrà ser menys dependents de la volatilitat del petroli i el gas i generar més creixement i més ocupació, com demostren aquests resultats", ha assegurat el president d'Iberdrola, Ignacio Galán.

TRANSICIÓ ENERGÈTICA

En aquest compromís amb la independència energètica, Iberdrola hi ha invertit 7.600 milions d'euros als primers nou mesos, xifra que suposa un 14% més que durant el mateix període de l'any anterior. D'aquesta quantia, el 90% s'han destinat a renovables i xarxes intel·ligents per accelerar la transició energètica i reduir els combustibles fòssils. Així, ja suma 10.500 milions d'inversió a l'últim any, import del qual la companyia ha destinat el 75% de la inversió a mercats internacionals, principalment els Estats Units.

La producció eòlica i solar s'ha incrementat un 13%, impulsant la producció renovable total fins als 55.354 GWh, cosa que ha compensat la menor producció hidroelèctrica per la sequera.

PREVISIONS I DIVIDENT

La companyia ha reiterat la previsió de benefici net per a aquest exercici, entre els 4.000 i els 4.200 milions d'euros, i ha anunciat que el dividend complementari serà de 0,18 euros per acció, xifra que suposa un increment del 5,9% respecte al mateix període de l'any anterior. El pagament d'aquesta retribució, que es realitzarà sota el programa Iberdrola Retribución Flexible, està previst per al gener vinent.

El proper 9 de novembre, Iberdrola presentarà davant dels inversors el seu Capital Markets Day, durant el qual donarà més detalls dels nous projectes i perspectives per al 2022-2025.

Noticias relacionadas

contador