ep archivo   consejero delegado de iag luis gallego
JUANJO MOLINA - Archivo

IAG ha perdut 787 milions d'euros al primer trimestre de l'any enfront de les pèrdues de 1.074 milions registrades durant el mateix període de fa un any. La pèrdua de les operacions del primer trimestre va ser de 731 milions d'euros (enfront dels 1.077 milions del 2021). El hòlding preveu que, "des del segon trimestre en endavant, la forta demanda de passatgers impulsi la rendibilitat".

IAG

  • 2,06€
  • 0,19%

Els plans de capacitat de transport de passatgers actuals d'IAG per a la resta del 2022 són al voltant del 80% de la capacitat del 2019 al segon trimestre, un 85% de la capacitat al tercer trimestre i un 90% de la capacitat al quart trimestre, fet que es tradueix en una capacitat en el conjunt de l'any que ronda el 80% de la xifra del 2019; a més, la capacitat de l'Atlàntic Nord s'acostarà a la capacitat total al tercer trimestre.

“La demanda es recupera amb força, en línia amb les nostres previsions. Esperem recuperar la rendibilitat a partir del segon trimestre en endavant i en l'exercici complet", ha declarat Luis Gallego, conseller delegat d'IAG. “El segment de vacances premium continua sent el que mostra millor evolució. Alhora, els viatges de negocis han assolit el nivell més alt des del començament de la pandèmia", ha afegit.

L'efectiu del hòlding d'aerolínies es va situar en 8.184 milions d'euros el 31 de març del 2022, xifra que suposa un increment de 241 milions d'euros respecte al 31 de desembre del 2021, i el capital circulant va ser "molt positiu" gràcies a les reserves de vols per a la resta de l'any, ha explicat.

IAG ha assenyalat també que la progressiva relaxació de les restriccions als viatges imposades per la Covid, sobretot al Regne Unit, ha donat lloc a una millora de la demanda, i que la guerra d'Ucraïna no ha tingut un efecte apreciable. "La variant òmicron va tenir un breu efecte negatiu al gener i febrer en els resultats de les operacions, les reserves de passatgers i les cancel·lacions", ha dit al comunicat de resultats.

Així mateix, ha comentat que, després del recent aixecament de les restriccions als viatges i l'abrupte augment en la capacitat, British Airways està centrada a millorar les operacions i l'experiència del client, cosa que inclou la moderació de la capacitat planejada a Heathrow.

PERSPECTIVES DE NEGOCI

IAG espera que el resultat de les operacions sigui positiu a partir del segon trimestre, portant tant el benefici de les operacions com els fluxos d'efectiu nets de les activitats d'explotació a ser positius a l'exercici.

Noticias relacionadas

contador