ep filed - 09 december 2014 boeblingen the logo of the computer company hp can be seen on a building
Daniel Naupold/dpa - Archivo

HP, fabricant nord-americà d'ordinadors personals i impressores, ha publicat els seus resultats empresarials corresponents al tercer trimestre fiscal del 2022, i ha informat d'un benefici net de 1.100 milions de dòlars, xifra que suposa un increment de l'1% respecte al mateix període de l'any anterior.

El benefici per acció registrat per la companyia s'ha situat en 1,08 dòlars, xifra que ha significat un increment del 17%. En el cas dels ingressos, han caigut un 4,1%, fins a situar-se als 14.700 milions de dòlars durant aquest tercer trimestre fiscal del 2022.

Per segments, els ingressos de Personal Systems han estat de 10.100 milions, un 3% menys, amb un marge operatiu del 6,9%. Els ingressos de consum van disminuir un 20% i els ingressos comercials van augmentar un 7%. El total d'unitats va baixar un 25%, amb les unitats de portàtils baixant un 32% i les unitats d'escriptori, un 1%.

Els ingressos d'impressió van ser de 4.600 milions, un 6% menys que al mateix període de l'any anterior, amb un marge operatiu del 19,9%. Els ingressos de consum van augmentar un 1% i els ingressos comercials van baixar un 3%. Els ingressos de subministraments van disminuir un 9% i el total d'unitats de maquinari va baixar un 3%, amb les unitats de consum disminuint un 1% i les unitats comercials, un 15%.

"La gestió disciplinada de preus i costos, combinada amb l'impuls continu en els nostres negocis clau de creixement, ens va permetre oferir un creixement sòlid d'EPS no GAAP mentre tornàvem 1.300 milions als accionistes al tercer trimestre", ha assenyalat Enrique Lores, president i conseller delegat d'HP.

"Estem prenent mesures clares per mitigar els vents en contra del mercat a curt termini i enfortir encara més el nostre negoci per al futur. Confio en la nostra capacitat d'executar les nostres prioritats per impulsar el creixement sostenible a llarg termini i la creació de valor", ha indicat.

contador