ep archivo   una mujer pasea cargada con varias bolsas una de ellas perteneciente a la tienda hm
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els resultats d'H&M no han acabat de convèncer. La companyia ha presentat uns resultats del quart trimestre per sota del que s'esperava. A més, la companyia ha sorprès amb el nomenament d'un nou conseller delegat. Això ha provocat que les accions d'H&M s'enfonsin (-9%) i arrosseguin la resta del sector.

Al quart trimestre fiscal ha obtingut un benefici operatiu de 4.330 milions de corones sueques, per sobre dels 821 milions de l'any anterior, però és una xifra menor a l'esperada.

El marge va caure al 7,2%, mentre que les vendes al començament del primer trimestre fiscal (de l'1 de desembre al 29 de gener) van baixar un 4%.

Per la seva banda, el seu darrer any fiscal (de desembre del 2022 a novembre del 2023), H&M va multiplicar per dos el seu benefici operatiu, fins als 14.537 milions de corones sueques, i va registrar un augment del 144% en el benefici net, fins als 8.723 milions de corones.

Les vendes netes van ser de 236.035 milions de corones sueques, un 1% menys en la divisa local.

D'altra banda, la fins ara consellera delegada d'H&M, Helena Helmersson, ha presentat la dimissió després de quatre anys al càrrec i ha decidit abandonar el grup. El seu successor, Daniel Erver, assumirà el càrrec amb efecte immediat i continuarà sent responsable operatiu d'H&M, segons ha anunciat la companyia.

Noticias relacionadas

contador