ep archivo   logo hm
H&M - Archivo

Decepció amb les vendes del tercer trimestre fiscal d'H&M en registrar un creixement nul. Entre el juny i l'agost, van arribar als 60.897 milions de corones sueques a tipus de canvi constant, la mateixa xifra que durant el mateix període de l'any anterior.

"Durant aquest trimestre s'han prioritzat la rendibilitat i els nivells d'inventari", va assenyalar la companyia en un comunicat. En corones sueques, les vendes netes de la companyia de moda van pujar un 6% interanual.

Des d'H&M asseguren que "la feina cap a l'objectiu de la companyia d'assolir un marge operatiu del 10% el 2024 va en la direcció correcta".

Està previst que l'empresa informi dels seus resultats complets del tercer trimestre el proper 27 de setembre.

"H&M ha estat retallant costos per adaptar-se als vents en contra de la inflació de costos provinents de salaris, energia i materials. Tot i això, el minorista ha tingut dificultats per mantenir-se al dia amb Zara, el seu rival més gran, així com amb altres competidors de comerç electrònic més barats i de moda ràpida", afirmen en interactive investor.

Per la seva banda, els analistes de Bankinter comenten que “les vendes a tipus de canvi constant no aconsegueixen guanyar tracció enfront dels trimestres previs. Mantenen un ritme decebedor respecte al seu rival Inditex, però el mercat dona crèdit a la història de reestructuració del grup tot i que els marges encara no donen senyals de millora”.

Així, mantenen la recomanació de vendre i posen el preu objectiu en revisió. "No considerem suficient el descompte dels múltiples de valoració davant d'Inditex, amb creixement i rendibilitat àmpliament superiors", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador