ep archivo   lucia comenge y jorge prim presidenta y vicepresidente del grupo prim
PRIM - Archivo

L'import net de la xifra de negocis del Grup Prim corresponent als tres primers mesos de l'any es va elevar a prop de 47 milions d'euros, un 27% sobre el mateix període del 2021. El negoci recurrent va créixer més del 13%, en línia amb les previsions de l'any. Les vendes de tests de Covid i els negocis adquirits al segon trimestre del 2021 i al primer trimestre del 2022 han aportat més de 5 milions d'euros.

  • 9,92€
  • 0,00%

L'Ebitda va assolir els 5,48 milions, un 2,6% més que el registrat durant el mateix període de l'exercici precedent. L'Ebitda del negoci recurrent ha crescut un 17,6%, si bé, aquesta dada s'ha vist penalitzada per 0,47 milions de despeses atípiques d'adquisicions i despeses relacionades amb la implantació d'un nou ERP, i per 0,9 milions per despeses comercials que el 2021 no es van donar per motiu de la situació de confinament generat per la pandèmia.

El resultat d'explotació del negoci recurrent va superar un 14% el del mateix període de l'exercici de 2021 i va assolir els 3,8 milions d'euros.

El benefici abans d'impostos del negoci recurrent va assolir els 4,8 milions d'euros, amb un increment de gairebé un 11% respecte al primer trimestre del 2021 excloent-ne l'efecte dels derivats de divises, que van suposar un ingrés no recurrent de gairebé 4 milions d'euros al primer trimestre del 2021.

Durant el primer trimestre del 2022 el Grup Prim ha realitzat fortes inversions en l'adquisició de Laboratorios Herbitas, inversió a Aura Robotics i anticipar compres d'Inventaris per mitigar les tensions logístiques internacionals i evitar pujades ancorant els preus.

Així mateix, s'ha abordat el pagament del segon dividend a compte de l'exercici 2021. Tot això s'ha pogut abordar amb la tresoreria generada pel Grup sense acudir a finançament extern, per la qual cosa la DFN al tancament del primer trimestre continua sent negativa (saldo net positiu de tresoreria).

El benefici net recurrent va pujar fins als 3,1 milions, un 2,4% superior al del mateix període una vegada ajustat l'efecte no recurrent dels derivats el 2021.

Seguint amb el compliment del Pla Estratègic aprovat pel Consell d'Administració per al període 2021/2025, igual que el segon semestre de l'exercici 2021, el Grup ha dut a terme dues noves operacions corporatives per ampliar el perímetre i millorar la presència a nous mercats. Els plans del Grup són els de continuar amb noves adquisicions alhora que es van integrant les societats adquirides.

contador