ep grifols preveu destinar 1400 milionsinversions productives fins2022
EUROPA PRESS

Grifols (-2%) ha guanyat un 4,8% més al 2019 després de registrar un benefici net de 625 milions d'euros. La biofarmacéutica catalana presumeix d'haver tancat aquest exercici amb una xifra de negoci rècord situada en 5.099 milions d'euros. Així ho ha anunciat la pròpia companyia a través d'un fet rellevant remès a la CNMV.

  • 8,62€
  • -2,45%

“Durant els últims anys, les inversions estratègiques realitzades per impulsar l'obtenció de plasma i els majors esforços realitzats per millorar l'activitat comercial i les operacions, han estat factors molt rellevants per al sòlid creixement del grup”, afirma Grifols al seu comunicat.

Grifols ha promogut el creixement de la seva divisió Bioscience, els ingressos de la qual han crescut un 13,6% arribant als 3.994 milions d'euros l'any. Diagnostic i Hospital continuen progressant amb vendes de 734 milions d'euros i 134 milions d'euros, respectivament. La Divisió Bio Supplies va ingressar 267 milions, un augment del +59,6%.

Al seu torn, EBITDA del grup ha augmentat fins als 1.434 milions d'euros, un 17,3%. La farmacèutica ha confirmat a més el seu compromís amb la reducció de la ràtio d'endeutament, que descendeix fins a 4,17 vegades l'EBITDA després de la culminació reeixida del seu procés de refinançament de deute per import de 5.800 milions d'euros.

La companyia ha destacat també el seu equip humà, que ha augmentat un +13% i supera les 24.000 persones, de les quals un 60% són dones.

Pel que fa als seus resultats, els analistes de Renda 4 consideren que en general han estat sòlids, encara que subratllen que "la millora dels seus marges ha estat inferior a l'esperada". Com a resultat, reiteren el seu consell de 'mantenir' i un preu objectiu de 31,60 euros, en els quals actualment cotitza.

Noticias relacionadas

contador