goldman-sachs-est-sur-le-point-de-racheter-united-capital
466,09$
  • 7,62$
  • 1,66%

El banc nord-americà Goldman Sachs ha sorprès el consens amb els seus resultats, malgrat haver guanyat i ingressat menys al tercer trimestre del 2023. En concret, els guanys de l'entitat novaiorquesa han estat de 2.058 milions de dòlars, xifra que representa un augment del 69% en comparació amb el segon trimestre de l'any i una reducció del 33% enfront del setembre de l'any anterior. Des del començament del 2023, el benefici puja fins als 6.500 milions de dòlars, un 37% menys que fa un any.

"Seguim avançant significativament en l'execució de les nostres prioritats estratègiques i confiem que la feina que estem fent ara ens proporcioni una plataforma molt més sòlida per al 2024", ha indicat David Solomon, president i conseller delegat de l'entitat.

El compte d'ingressos de la companyia també ha sorprès el consens. El mercat n'esperava uns 11.190 milions, però les vendes durant els darrers tres mesos han pujat fins als 11.817 milions. Aquesta lectura representa un augment del 8% respecte al trimestre anterior i una caiguda de l'1% respecte al mateix trimestre de l'any passat.

Aquestes xifres reflecteixen uns ingressos nets significativament inferiors a Gestió d'Actius i Patrimonis, compensats per uns ingressos nets superiors a Banca i Mercats Globals i Solucions de Plataforma. Així mateix, les vendes des del començament d'any van caure un 4%, fins als 34.936 milions de dòlars.

Cal recordar que, d'entre els grans bancs nord-americans, Goldman Sachs és el més dependent de la banca d'inversió i els ingressos per operacions borsàries. En aquest sentit, el seu compte de resultats va reflectir pèrdues netes en les inversions en renda variable privada i pública en comparació amb el mateix trimestre del 2022.

Així mateix, és important tenir en compte que la setmana passada, Goldman va declarar que la venda de GreenSky, el seu negoci de préstecs, suposarà un impacte de 19 cèntims per acció als resultats del tercer trimestre. "Espero una recuperació continuada tant als mercats de capitals com a l'activitat estratègica si les condicions segueixen sent propícies. Com a líder en assessorament de fusions i adquisicions i subscripció d'accions, un ressorgiment de l'activitat serà sens dubte un vent de cua per a Goldman Sachs", ha destacat Solomon.

D'altra banda, les despeses operatives van augmentar un 6% intertrimestral i un 18% interanual, fins als 9.054 milions de dòlars. Segons la companyia, això es deu "principalment a un increment de les despeses per retribucions i prestacions, una depreciació d'intangibles de 506 milions de dòlars relacionada amb GreenSky i pèrdues de valor de 358 milions de dòlars relacionades amb inversions immobiliàries consolidades". Durant els darrers 9 mesos, les despeses operatives han augmentat un 13%, fins als 26.000 milions.

Així mateix, la provisió per a pèrdues creditícies durant el trimestre va ser de 7 milions de dòlars, xifra que l'entitat ha subratllat que "reflecteix les provisions netes relacionades tant amb la cartera de targetes de crèdit (impulsada principalment per les cancel·lacions netes) com amb els préstecs majoristes (impulsada per les pèrdues de valor, compensada parcialment per una reducció de les reserves basada en una estabilitat més gran de l'entorn macroeconòmic)”. A més, l'entitat nord-americana ha indicat que aquesta quantitat s'ha vist compensada per un alliberament net relacionat amb la cartera de préstecs GreenSky, incloent-hi una reducció de les reserves de 637 milions de dòlars relacionada amb la transferència de la cartera a mantinguda per a la venda.

La ROTE (return on tangible equity) va mostrar una rendibilitat del 7,7% al tercer trimestre, 3,3 punts percentuals per sobre de la dada del trimestre anterior i 4,3 per sota del mateix període de l'any anterior. Així mateix, la ROE (return on equity) es va situar als últims tres mesos fins al 7,1%, xifra que representa un descens interanual del 3,9% i un augment intertrimestral del 3,1%.

La ràtio d'eficiència del banc va pujar al 76,6%, 12,3 punts percentuals més que fa un any, mentre que la ràtio de capital CET1 es va situar al 14,8%, dues dècimes menys que al setembre del 2023.

Noticias relacionadas

contador