goldmansachscb221

Patacada de Goldman Sachs. El banc novaiorquès, un dels més grans dels Estats Units, ha reduït els seus guanys al segon trimestre del 2023 a menys de la meitat de les aconseguides durant el mateix període del 2022. Així, el resultat net de Goldman Sachs es va reduir fins als 1.216 milions de dòlars al tancament del juny del 2023 enfront dels 2.927 milions aconseguits un any enrere (-58%). Respecte al trimestre anterior, la reculada és del 62% (3.234 milions). El benefici semestral és de 4.450 milions de dòlars.

El resultat ha decebut el mercat, que n'esperava una que el benefici per acció ascendís als 3,18 milions de dòlars. Finalment, aquesta magnitud s'ha situat als 3,08 dòlars, en comparació amb els 7,73 dòlars aconseguits durant el mateix període de l'any anterior i els 8,79 dòlars per títol del primer trimestre. El semestre, el benefici per acció va passar de 18,47 dòlars per acció l'any passat fins als 11,91 dòlars per acció aquest 2023.

Com diem, les xifres no han agradat al mercat, que està responent als resultats de Goldman Sachs amb caigudes moderades a la borsa. Des del començament d'any, el valor ha perdut a prop d'un 2%.

Pel costat dels ingressos, la cosa tampoc no ha anat gaire millor. La facturació de la companyia nord-americana va caure fins als 10.895 milions de dòlars enfront dels 11.864 milions registrats un any enrere (-8%) i els 12.224 milions registrats el trimestre anterior (-11%).

La companyia atribueix aquest mal resultat als forts descensos als segments de banca global i mercats i de banca d'inversió, així com a les pèrdues relacionades amb GreenSky i el sector immobiliari, que van restar uns 3,95 dòlars als beneficis per acció. Concretament, Goldman Sachs va revelar un deteriorament de 504 milions de dòlars vinculat a GreenSky i 485 milions de dòlars en amortitzacions immobiliàries. Aquests càrrecs es van reflectir a la línia de despeses d'explotació, que van créixer un 12%, fins als 8.540 milions de dòlars.

Alhora, els ingressos nets de la divisió Asset & Wealth Management van ser de 3.050 milions de dòlars al segon trimestre del 2023, un 4% menys que al segon trimestre del 2022 i un 5% menys que al primer trimestre del 2023 "El descens en comparació amb el segon trimestre de 2022 reflecteix pèrdues netes significativament més grans en Inversions de renda variable, comissions d'Incentius significativament menors i ingressos nets significativament menors en Inversions de deute, parcialment compensats per ingressos nets significativament més grans a Banca privada i préstecs i comissions de Gestió i altres lleugerament superiors”, ha indicat la companyia.

Goldman s'enfronta a un entorn difícil per als seus negocis més importants a mesura que es prolonga la caiguda de la banca d'inversió i la negociació de valors.

Segons David Solomon, president i conseller delegat de Goldman Sachs, aquest trimestre "reflecteix una execució estratègica continuada dels nostres objectius". "Banca i Mercats Globals van obtenir sòlids rendiments en un entorn amb nivells d'activitat cíclicament baixos i seguim sent el número 1 en fusions i adquisicions realitzades, cosa que demostra la nostra franquícia de clients de categoria mundial. Asset & Wealth Management va registrar un rècord d'actius baix supervisió (2.714 milions de dòlars), un rècord de comissions de gestió i altres comissions, i un rècord d'ingressos nets a banca privada i préstecs", ha detallat.

Soloman ha assegurat que segueix confiant "plenament" que "l'execució continuada ens permetrà assolir els nostres objectius de rendibilitat al llarg del cicle i crear un valor significatiu per als accionistes".

contador