ep chevrolet camaro 20190402165602
CHEVROLET - Archivo

El grup automobilístic General Motors ha publicat els resultats corresponents al tercer trimestre del 2022, un període durant el qual han superat les expectatives del mercat amb uns guanys de 3.305 milions de dòlars, un 36% més que el mateix període de l'any passat (2.420 milions).

Les xifres han convençut els inversors i els títols de la companyia pugen Wall Street i registren alces a l'entorn de l'1%. Cal recordar que, malgrat que la companyia acumula una caiguda del 39% des del començament d'any, el saldo durant els últims tres mesos és positiu i s'han anotat una pujada del 7%.

Els ingressos, en canvi, no han superat gaire les estimacions del consens, que n'anticipava uns 42.220 milions de dòlars en vendes. Finalment, aquestes han estat de 41.889 milions de dòlars, xifra que suposa un augment de més de 15.000 milions respecte als ingressos de 26.779 milions aconseguits al tercer trimestre del 2021.

Tot i la millora, la companyia no ha modificat la seva guidance pel que fa a l'any, assegurant que els marges de benefici s'han reduït del 9% de l'any passat al 7,9% durant l'últim trimestre. Així, la companyia espera un benefici net per a tot l'any entre 9.600 i 11.200 milions de dòlars i un benefici ajustat abans d'interessos i impostos entre 13.000 i 15.000 milions de dòlars, o 6,50 i 7,50 dòlars per acció. Per la seva banda, la previsió del flux de caixa lliure és entre 7.000 i 9.000 milions de dòlars.

"Estem complint els nostres compromisos i reafirmant les nostres previsions per a tot l'any malgrat un entorn difícil, perquè la demanda continua sent forta per als productes de GM i estem gestionant activament els vents en contra als quals ens enfrontem", ha explicat la consellera delegada de General Motors, Mary Barra, en una carta als accionistes.

Per part seva, el director financer de General Motors, Paul Jacobson, ha assegurat que l'empresa espera assolir el "punt mitjà" de les seves previsions de beneficis per a l'any. A més, ha recalcat que el fabricant d'automòbils no està ignorant els "senyals externs" que anticipen una possible recessió, però ha assenyalat que no han vist "cap impacte directe" als seus productes. “Seguirem sent àgils. Continuem veient una forta demanda”, ha asseverat.

Així mateix, Jacobson ha apuntat que el fabricant radicat a Detroit ha completat al voltant del 75% dels 95.000 vehicles sense acabar com a conseqüència de l'escassetat de peces i components. En aquest sentit, des de General Motors han assenyalat que espera que "substancialment tots aquests vehicles" siguin completats i venuts als concessionaris abans de finals del 2022.

En últim lloc, Jacobson no ha mostrat cap preocupació per l'alentiment del creixement i dels preus a la Xina, el mercat de vehicles més gran del món, al qual ha descrit com un “mercat important”, però no “decisiu” per a la companyia, tot i ser el principal mercat de vendes de General Motors. Cal destacar que aquesta mateixa setmana Tesla va reduir el preu d'alguns dels seus vehicles al gegant asiàtic.

Noticias relacionadas

contador