ep archivo   boeing 777 freighter de fedex
BOEING - Archivo

FedEx no acaba de convèncer el mercat amb els seus resultats del quart trimestre del seu any fiscal 2023. La companyia logística ha presentat uns comptes mixtos i les seves febles perspectives no han agradat als inversors, cosa que fa que els seus títols caiguin un 1% a Wall Street.

FedEx ha obtingut durant aquest lapse de temps un benefici per acció (BPA) de 4,94 dòlars per títol, xifra que s'ha situat per sota dels 6,87 dòlars per acció del quart trimestre de l'any fiscal 2022, però que ha superat els 4,89 dòlars per títol anticipats pel consens.

Pel que fa als ingressos, la xifra per al període finalitzat el 31 de maig del 2023 ha assolit els 21.900 milions de dòlars, unes dades inferiors tant als 24.400 milions de dòlars de l'exercici anterior com als 22.670 milions de dòlars estimats pel mercat.

La companyia logística ha avançat que els resultats del trimestre es van veure afectats negativament per la debilitat contínua de la demanda i la inflació de costos.

"El tancament sòlid de l'any fiscal demostra el progrés significatiu que ha aconseguit l'equip de FedEx a l'avenç de la nostra transformació global mentre s'adapta a l'entorn de demanda dinàmica", ha dit Raj Subramaniam, president i conseller delegat de FedEx Corp.

"FedEx s'està convertint en una organització més flexible, eficient i basada en dades a mesura que reduïm significativament la nostra estructura de costos, impulsem una rendibilitat més gran i brindem un servei excepcional als nostres clients", ha afegit.

Amb vista a l'any fiscal 2024, FedEx ha projectat uns guanys per acció que se situaran entre els 16,50 dòlars i els 18,50 dòlars per títol, per sota dels 17,50 dòlars previstos pel consens.

L'empresa ha explicat que aquestes projeccions assumeixen el pronòstic econòmic actual de la companyia i les expectatives del preu del combustible, la finalització d'èxit de les recompres d'accions planificades i cap desenvolupament geopolític advers addicional.

"Ens acostem a l'any fiscal 2024 amb el mateix nivell d'intensitat, mantenint un enfocament continu a millorar la rendibilitat per posicionar l'empresa per a l'èxit en el que continua sent un entorn de demanda desafiant", ha conclòs Michael C. Lenz, vicepresident executiu i director financer de FedEx Corp.

Noticias relacionadas

contador