ep archivo - faes farma
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha finalitzat el primer trimestre de l'any amb un benefici net de 26,6 milions, un 23,9% més. Els ingressos totals s'han situat en 125,1 milions d'euros, xifra que significa un creixement del 19,2% sobre el mateix període de l'exercici precedent.

  • 3,38€
  • 1,81%

La millora de la facturació es deu principalment als motors de creixement a Farma, Llicències i Llatinoamèrica, segons ha explicat la companyia. Així, destaca la bona evolució de les 3 molècules principals, Bilastina, Hidroferol i Mesalazina. Entre elles han facturat en conjunt 49,3 milions d'euros, un 19% més que al primer trimestre del 2021. A més, el negoci de Farma Internacional continua creixent a doble dígit alt impulsat tant per les filials de Llatinoamèrica com Exportacions i Àfrica.

Entrant al detall, dins de la Divisió Farma, Medicamentos España continua sent el principal negoci amb uns ingressos totals de 43,1 milions d'euros (+3%). La caiguda dels ingressos de Bilaxten (Bilastina) pel final de la patent es veu parcialment compensada per l'increment en volum i arriba a una quota de mercat del 14,4% en valor per a la marca. Sobresurt també el "bon exercici" continuat d'Hidroferol, amb un augment de la facturació de l'11%. A més, hi ha un "significatiu augment" de la línia de Respiratori i el negoci de Healthcare. A Portugal, per la seva banda, la xifra de negoci arriba als 7,4 milions d'euros, xifra que significa una millora del 12% en relació amb el mateix període de l'any previ. El creixement es produeix especialment a l'àrea de prescripció sustentat a les tres molècules principals del grup.

El benefici brut d'explotació (EBITDA) se situa als 35,9 milions (+20,3% enfront del primer trimestre de l'any anterior). La companyia tanca el període amb un marge del 30,9% sobre les vendes. Al primer trimestre, l'increment de les despeses és menor proporcionalment que el dels ingressos, una situació que s'anirà regularitzant en trimestre posteriors, ha destacat.

Faes ha subratllat que tanca el primer trimestre de l'exercici 2022 amb el compliment de la guidance, amb un creixement del resultat final a doble digit i amb xifres fins ara per sobre de les estimacions realitzades per la companyia al passat mes de març.

L'empresa espera tancar aquest exercici 2022 amb un benefici net d'entre 89 i 93 milions d'euros, xifra que suposaria una millora d'entre el 7,2% i el 12% respecte al 2021. De cara a la resta de l'any, en termes de vendes, estima un creixement al voltant del 8% a la finalització de l'exercici 2022, fins a assolir una xifra d'entre 422 i 437 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador