ep supermercado franquiciado de eroski
Eroski

El grup Eroski ha tancat els comptes del primer semestre d'aquest exercici amb un resultat positiu de 46,8 milions d'euros. Un benefici impulsat en gran mesura per la reducció dels costos financers, derivats d'una xifra de deute menor, i impactes extraordinaris inferiors, segons explica l'empresa.

En conjunt, el grup ha aconseguit una xifra de negoci de 2.633 milions d'euros durant la primera meitat de l'exercici. Així, en un context d'inflació de més de 10 punts, les vendes creixen 4 punts. "Això és reflex, d'una banda, de l'esforç promocional del grup durant els sis primers mesos de l'exercici per traslladar estalvi a les persones consumidores davant la situació inflacionària actual. D'altra banda, és també conseqüència de la tendència de les llars cap a una "cistella de la compra més econòmica", diuen.

En aquest sentit, la contenció de l'alça de preus juntament amb l'augment de l'activitat promocional a través de descomptes i ofertes duta a terme ha elevat fins als 183,6 milions d'euros l'estalvi traslladat a les famílies a la primera meitat de l'any. Aquest esforç, juntament amb l'increment de despeses en partides com l'electricitat, el transport o els lloguers, té com a resultat que el benefici operatiu corrent hagi disminuït un 11%, arribant a la xifra de 94,3 milions d'euros al primer semestre del 2022.

Durant la primera part de l'any, el grup ha invertit 39,5 milions d'euros, destinats principalment a la remodelació de 60 supermercats i a l'obertura de 37 botigues noves, set supermercats propis i 30 establiments franquiciats, que han generat 355 nous llocs de treball.

Així mateix, el grup, en compliment dels compromisos financers, ha amortitzat 16 milions d'euros de deute durant els primers sis mesos d'aquest exercici.

contador