ep puerta de acceso de la sede de endesa en la calle de la ribera del loira madrid espana a 14 de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El benefici d'Endesa s'ha disparat un 45,4% durant els sis primers mesos del 2020 després de registrar uns guanys de 1.128 milions d'euros. Així ho ha anunciat la pròpia companyia a través d'un fet rellevant remès a la CNMV.

  • 17,21€
  • 0,44%

Sense tenir en compte els extraordinaris, Endesa apunta que el seu resultat net ha crescut un 11% malgrat la pandèmia i "sense tenir en compte l'impacte de l'entrada en vigor del nou Conveni Col·lectiu i el registre de provisions per reestructuració de plantilla (+267 milions)".

Les implicacions negatives de la paralització de l'economia per l'estat d'alarma i amb la conseqüent caiguda de la demanda d'electricitat i els preus han impactat més durant el segon trimestre. Sumant les provisions per insolvències associades a aquesta situació, es pot estimar un efecte negatiu associat a la COVID de 100 milions d'euros a nivell d'EBIT i d'uns 75 milions en el benefici net, en el conjunt del semestre.

Endesa assenyala que considera accelerar les inversions previstes per a 2021-2022 un 30% si acompanyen les condicions fiscals i reguladores: un pla accelerat de 7.500 mill. €, uns 1.700 mill. € més, amb un efecte multiplicador sobre el PIB del país de 2.700 milions, poder generar 12.000 ocupacions directes i indirectes i unes 27.000 ocupacions induïdes anualment.

L'entorn és incert pels efectes de la pandèmia, però el negoci integrat d'Endesa i la baixa exposició de l'activitat regulada l'han ajudat a mitigar les conseqüències econòmiques i obtenir uns bons resultats durant el primer semestre de l'any, i li permet a més mantenir les seves estimacions per a 2020 d'un EBITDA d'aproximadament 3.900 milions i un benefici net ordinari d'aproximadament 1.700 milions.

El 72% de la inversió de desenvolupament en actius es destina a les renovables (188 milions); augmenta un 14% la seva capacitat instal·lada peninsular sobre el mateix període de l'any anterior i en aquest semestre, prop del 90% de la producció peninsular és ja lliure d'emissions.

Noticias relacionadas

contador