ep archivo   tienda de orange 20210816114903
EUROPA PRESS - Archivo

Orange, l'operador de telecomunicacions més gran de França, ha anunciat aquest dimarts que el benefici operatiu bàsic del tercer trimestre va caure un 0,7% respecte a l'any anterior, en retrocedir les vendes dels acords de coinversió al seu país.

  • 10,68€
  • 1,14%

El benefici abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions després d'arrendaments (EBITDAL) va baixar fins a 3.550 milions d'euros, malgrat un augment del nombre de clients a França i Espanya, els seus dos mercats més grans.

Els ingressos del període van baixar un 0,4%, fins als 10.508 milions d'euros.

Orange ha signat acords amb rivals francesos perquè l'ajudin a desplegar xarxes mòbils i de banda ampla, cosa que afegeix una nova font d'ingressos a la venda habitual de contractes de telefonia mòbil i banda ampla del grup.

El rendiment més baix d'aquests acords explica gairebé exclusivament la caiguda del 4,1% de les vendes a França, va dir el director financer Ramón Fernández als mitjans, segons recull Reuters.

Dels 190 milions d'euros de caiguda de les vendes a França, 180 milions es van deure al descens de les operacions de coinversió, va explicar.

Durant el període de juliol a setembre, Orange va aconseguir afegir 121.000 clients per al seu negoci de telefonia mòbil a França, i també 80.000 nous clients de banda ampla.

Orange va confirmar els seus objectius per a tot l'any, entre els quals hi ha un lleuger descens del benefici operatiu bàsic i un flux de caixa subjacent de les activitats de telecomunicacions de més de 2.200 milions d'euros.

També va confirmar els objectius per al 2023, que inclouen un flux de caixa subjacent de les activitats de telecomunicacions d'entre 3.500 i 4.000 milions d'euros.

DIVIDENT

L'operadora abonarà un dividend a compte de l'exercici 2021 de 0,30 euros en efectiu el 15 de desembre d'aquest any. Pel que fa a l'exercici 2021, es proposarà a la Junta d'Accionistes del 2022 un dividend de 0,70 euros per acció.

En comentar la publicació d'aquests resultats, Stéphane Richard, president i director general del grup, ha dit: "Els resultats comercials sostinguts d'Orange al tercer trimestre, marcats pel sòlid impuls dels serveis al detall a tots els països on som presents, ens permeten confirmar tots els nostres compromisos financers. En una economia que segueix mostrant els efectes de la crisi sanitària, incloent-hi l'acceleració de la transformació digital, la gana dels nostres clients per l'accés de velocitat molt alta es posa de manifest en la seva adopció de la fibra i el 5G, i de les nostres ofertes convergents".

contador