ep archivo   el consejero delegado de global dominion mikel barandiaran
ASIER CAMACHO FERNANDEZ - Archivo

Global Dominion ha assolit el primer trimestre del 2022 un benefici net atribuïble de 9,3 milions, un 3% més que l'any anterior. Tot i això, si s'exclou el nou soci Energías Renovables, aquesta xifra arriba als 11,1 milions d'euros.

  • 3,30€
  • 0,92%

La companyia ha incrementat la xifra de negoci ajustada en un 4%, fins als 263,3 milions d'euros, amb un EBITDA que ha avançat un 9%, i ha arribat als 27,1 milions d'euros. Les vendes s'han incrementat un 3,4% a xifra constant, amb l'efecte inorgànic gairebé nul, un -0,2%.

El creixement s'ha donat en tots els segments, amb B2B_ Serveis augmentant un 5%, fins a 137,1 milions d'euros, B2B_ Projectes 360 avançant un 2%, fins als 80,7 milions d'euros, i B2C incrementant-se en un 4% %, fins als 45,4 milions d'euros.

Amb vista a l'exercici complet, esperen complir amb el Pla Estratègic 2023, duplicant el benefici net respecte al 2019. Tot i això, alerten d'una complexitat sistèmica de l'entorn macro i que Dominion és una companyia dissenyada per afrontar amb èxit els entorns incerts i complexos.

"Resultats molt en línia amb el previst. Com a punt positiu una mica més de palanquejament operatiu del previst, i per tant marges lleugerament més elevats tot i situar-se ja de per si a nivells històricament elevats", destaca Álvaro Arístegui, de Renta 4. Aquest analista sosté que els resultats han estat positius en un entorn de mercat "complicat" i espera que es mantinguin durant el conjunt de l'exercici, amb nous contractes a la divisió de Serveis B2B, una cartera de projectes a desenvolupar important i seqüencial recuperació en el negoci B2C en la mesura que Alterna pugui adaptar les seves ofertes al mercat.

contador