ep sede de almirall
ALMIRALL - Archivo

Almirall va guanyar un 31,5% menys al primer trimestre de l'any, fins als 20,4 milions d'euros. El resultat net normalitzat va cedir un 51,4%, fins als 20,5 milions.

  • 8,18€
  • 0,93%

Les vendes del grup durant el període van pujar fins als 218,8 milions (+1,6% enfront dels 215,4 milions del mateix període del 2021). L'EBITDA total va caure el 19,7% (59,6 milions d'euros). La companyia ha explicat que aquesta magnitud es va veure impactada positivament per 9 milions d'euros de la transferència dels drets globals d'Eklira i Duaklir dʻAstraZeneca a Covis Pharma.

Almirall ha subratllat els "sòlids" resultats core, amb un "fort rendiment" del negoci dermatològic a Europa, on les vendes van augmentar un 31% interanual gràcies a la contribució positiva dels motors de creixement. "Ilumetri continua mostrant un bon exercici amb un excel·lent impuls de la classe anti IL-23, mentre que els recents llançaments de Klisyri i Wynzora a Europa estan guanyant bona tracció", ha explicat la farmacèutica.

L'empresa va finalitzar el primer trimestre amb un deute net de 253,0 milions d'euros i una ràtio d'1,1 vegades el deute net sobre l'EBITDA.

Les despeses generals i d'administració van ser de 102,9 milions d'euros (47% de les vendes netes core), més elevades que a l'any passat com s'esperava en registrar-se els esforços realitzats per donar suport al llançament de Wynzora, Klisyri als Estats Units i Europa, i el llançament d'Ilumetri a països clau.

El marge brut core del 66,7% va estar en línia amb les expectatives. Les desinversions de productes al primer trimestre del 2021 van beneficiar el període comparable, ha precisat la companyia.

Carlos Gallardo, que va assumir la presidència d'Almirall aquest divendres passat, substituint el seu pare, Jorge Gallardo, ha destacat el "bon començament d'any, amb un sòlid rendiment operatiu que ens situa en l'objectiu d'assolir la nostra guidance per al 2022". Gallardo ha subratllat que durant el primer trimestre s'ha vist un fort impuls dels motors de creixement d'Almirall i del negoci core impulsat pels productes recentment llançats i la cartera europea de dermatologia. "Almirall està fermament centrada a materialitzar el valor del pipeline, cosa que ajudarà a impulsar les nostres perspectives de creixement en el futur. També seguim buscant un creixement inorgànic oportunista, aprofitant el nostre sòlid balanç i la nostra flexible estructura de capital", ha indicat.

DIVIDENT

La Junta General d'Accionistes d'Almirall va aprovar divendres el pagament d'un dividend de 0,19 euros per acció, així com una ampliació de capital amb càrrec a reserves de lliure disposició per import de 34 milions d'euros per fer front al pagament del dividend en modalitat de dividend flexible.

La companyia ha comunicat aquest dilluns que el 12 de maig és la data de referència per participar en el sistema de dividend flexible. Els accionistes d'Almirall que hagin adquirit les seves accions fins a aquesta data (inclusivament), i que figurin com a accionistes als registres d'Iberclear el 16 de maig de 2022, tenen dret a participar en el sistema de dividend flexible indicat.

El 23 de maig, per part seva, finalitza el termini per sol·licitar la retribució en efectiu, i l'1 de juny es farà el pagament en efectiu als accionistes que hagin optat per aquesta possibilitat.

Noticias relacionadas

contador