ep archivo   sede de almirall
ALMIRALL - Archivo

Almirall és aquest dilluns el millor valor de l'IBEX (+3%) després d'anunciar aquest cap de setmana avenços en el fàrmac lebrikizumab contra la dematitis atòpica (DA).

  • 8,27€
  • 0,61%

La companyia ha comunicat que més del 50% dels pacients amb dermatitis atòpica de moderada a greu van experimentar una reducció d'almenys el 75% de la gravetat de la malaltia a les 16 setmanes després de ser tractats amb lebrikizumab en monoteràpia en el marc del programa ADvocate. Així ho va anunciar al Congrés Anual de l'American Academy of Dermatology.

Lebrikizumab, un inhibidor de la IL-13 en fase de recerca, també va donar lloc a millores "clínicament significatives" de la picor, així com a altres "resultats importants" comunicats pels pacients en comparació amb aquells tractats amb placebo, ha precisat la farmacèutica en una nota.

"Els símptomes de la dermatitis atòpica, com la picor, la sequedat de la pell, el dolor intens i la inflamació, suposen una càrrega pesada a la vida dels pacients, així com al seu benestar. Els pacients busquen medicaments que ofereixin tractament eficaços i ben tolerats que puguin fer front a aquests símptomes i millorar la seva qualitat de vida. Lebrikizumab és un tractament innovador amb inhibició específica de la IL-13, el mediador patogènic central de la DA. L'eficàcia observada de lebrikizumab en aquests estudis confirma el potencial d'aquest nou tractament, que seria una incorporació als tractaments per a la dermatitis ben rebuda”, ha declarat Diamant Thaçi, director del Centre Integral de Medicina de la Inflamació de la Universitat de Lübeck (Alemanya) i investigador principal de l'assaig ADvocate 2.

Almirall té els drets de desenvolupament i comercialització de lebrikizumab per al tractament d'indicacions dermatològiques, incloent-hi la DA, a Europa. Eli Lilly té els drets exclusius per al desenvolupament i la comercialització de lebrikizumab als Estats Units i la resta del món a excepció d'Europa.

Els resultats complets de 52 setmanes d'ADvocate 1 i 2, així com les dades de 16 setmanes d'ADhere, l'estudi de fase 3 d'EA de lebrikizumab amb esteroides tòpics, es donaran a conèixer durant els propers mesos. Almirall i Eli Lilly and Company tenen previst presentar sol·licituds a les autoritats reguladores de tot el món a finals del 2022, un cop finalitzats els estudis d'ADvocate.

"Estem desitjant compartir aquest any els resultats a llarg termini d'ADvocate 1 i 2, que creiem que posaran encara més en relleu que lebrikizumab pot proporcionar un alleugeriment molt necessari a les persones que lluiten contra aquesta malaltia crònica i, en moltes ocasions, de per vida”, ha declarat la doctora Lotus Mallbris, vicepresidenta de Desenvolupament Immunològic Global i Afers Mèdics de Lilly.

PUJADA DE PREU OBJECTIU

Els experts valoren aquest dilluns la notícia, que consideren "positiva", tal com recull Bankinter.

"Esperem que lebrikizumab s'aprovi a Europa a finals del 2022 i que la seva comercialització comenci el 2023. Estimem que el 2025, les seves vendes representin el 13% del total", apunten des del banc. "La notícia reforça la nostra opinió favorable d'aquest fàrmac, que impulsarà les vendes d'Almirall als propers anys. Davant aquests resultats, elevem la probabilitat assignada a lebrikizumbab del 75% al ​​95% i la nostra valoració del fàrmac puja a 4,50 euros per acció. En conseqüència, el nostre preu objectiu s'eleva a 13,95 euros des de 13 euros. Reiterem la nostra recomanació de comprar", conclou Bankinter.

Noticias relacionadas

contador