ep archivo   oficina de edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

eDreams Odigeo va reduir pèrdues a l'exercici fiscal 2023 (finalitzat el 31 de març), amb un benefici net i un benefici net ajustat de -43,3 i -34,7 milions d'euros, respectivament, enfront d'unes pèrdues de 65,9 i 52,3 milions d'euros a l'exercici fiscal del 2022.

  • 6,27€
  • 2,45%

L'ampliació estratègica de la plantilla global en un 50%, l'increment dels costos variables associats a l'augment de vendes i la inversió a Prime expliquen el benefici net, indica la companyia en un comunicat.

eDreams destaca el fort increment de la seva rendibilitat gràcies al continu creixement dels ingressos i marges.

El marge sobre ingressos cash creix un 47% i supera la barrera dels 600 milions d'euros per primera vegada a la història, arribant als 621 milions d'euros. El marge sobre ingressos augmenta un 49%, fins als 569,6 milions d'euros.

L'activitat d'eDreams ha aconseguit un rècord de 16,2 milions de reserves

El benefici marginal arriba als 113,2 milions d'euros, després de créixer un 71%, mentre que el benefici marginal cash augmenta un 53%, fins als 164,7 milions d'euros. L'EBITDA cash millora un 91%, fins als 84,4 milions d'euros.

L'activitat d'eDreams ha aconseguit un rècord de 16,2 milions de reserves, un augment del 29% sobre el màxim anterior del 2022 i un 42% per sobre dels nivells anteriors a la Covid-19. L'empresa remarca que són uns resultats molt per sobre dels que registra el sector de viatges en general. Així mateix, subratlla que, tot i que la indústria turística tant a nivell europeu com mundial segueix situada per sota dels nivells prepandèmia, eDreams ha aconseguit mantenir-se per sobre dels nivells del 2019 durant 7 trimestres consecutius.

El principal impulsor de l'augment de rendiment de l'empresa és Prime, el primer programa de subscripció de viatges del món, que ha obtingut uns resultats "extraordinaris" amb la incorporació d'1,7 milions de nous abonats, arribant als 4,3 milions al final del quart trimestre, xifra que representa un 64% més que fa només un any, ha explicat la companyia.

L'exercici en l'exercici permet a eDreams reconfirmar que assolirà, o fins i tot superarà, els objectius fixats per al 2025: 7,25 milions de subscriptors Prime, un ARPU d'aproximadament 80 euros i un EBITDA cash superior als 180 milions d'euros.

"Estem encantats de presentar aquests excel·lents resultats un any més durant el qual se segueix constatant l'èxit de la nostra estratègia. Fins i tot amb els reptes que han plantejat les condicions del mercat, hem continuat obtenint els millors resultats del sector de viatges i hem millorat significativament la rendibilitat del nostre negoci, impulsat sobretot per la nostra plataforma de subscripció única”, ha declarat Dana Dune, CEO d'eDreams.

Noticias relacionadas

contador